Nederlandse insectenteler gaat volledig op in groeiend Ÿnsect

De Franse insectenteler Ÿnsect nam eerder dit jaar het Nederlandse Protifarm over. Nu kondigt Ÿnsect, dat in één jaar tijd hard is gegroeid, een nieuwe organisatie en management aan om verdere versnelling en groei te realiseren.

Protifarm wordt Ynsect Nederland en het bedrijf richt de nieuwe Business Unit Ynsect Human Nutrition & Health op, met Tom Mohrmann als General Manager.

De nieuwe leden in de raad van bestuur zijn: Shankar Krishnamoorthy – EVP, Chief Strategy Officer, Tina Lawton – EVP, Chief Growth Officer en Isabelle Toledano-Koutsouris – EVP, Chief Financial & Support Officer. 

Ÿnsect integreert Protifarm voortaan volledig in het bedrijf. Benjamin Armenjon wordt algemeen directeur van de divisie Animal Nutrition & Health van Ÿnsect met daarin klanten zoals Skretting. 

Tom Mohrmann is benoemd tot algemeen directeur van de divisie Human Nutrition & Health van Ÿnsect en blijft werken aan de ontwikkeling van de activiteiten op het gebied van voedingsingrediënten. Voorheen was Tom CEO van Protifarm, de Nederlandse bedrijfstak van Ÿnsect. Hij werkte ook meer dan 8 jaar voor Tivall (Nestlé) waar hij verantwoordelijk was voor de Benelux en de internationale ontwikkeling van het bedrijf. 

Twee bijkomende afdelingen maken voortaan deel uit van de nieuwe Raad van Bestuur. Jean-Gabriel Levon, een van de mede-oprichters van Ÿnsect, leidt de afdeling ‘Impact’, terwijl Nicolas Desombre de afdeling ‘Digital’ leidt. 

De nieuwe organisatie kwam tot stand onder supervisie van de algemene Raad van Bestuur, voorgezeten door Elisabeth Fleuriot. Met meer dan 20 jaar ervaring als voorzitter en CEO van internationale voedingsbedrijven over heel Europa, de Verenigde Staten en Azië, zoals bijv. Danone, Yoplait, Kellogg’s en Thai Union leidde Fleuriot bedrijven zowel in bestaande als nieuwe markten.

Voor meer informatie:
Ÿnsect
www.ynsect.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven