Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Raam eruit, paneel erin: Solar kasdekpaneel is makkelijk te installeren

Steeds meer bedrijven zien de mogelijkheden van zonnepanelen in. Voor telers is het echter nogal eens een uitdaging om ze in het kasdek te integreren. HS Tuinbouw Service biedt sinds enkele weken daarom solar kasdekpanelen aan die kunnen dienen als vervanging van 4 millimeter beglazing.

"Het frame past direct in de roede. Hierdoor is het makkelijk te installeren", legt Bernard van Hest uit. "Je haalt namelijk de ruit eruit en plaats het paneel terug. Er verandert dus niks aan de dekconstructie. In theorie zou de klant zelfs later het paneel weer eruit kunnen halen en zo weer een ruit terug kunnen plaatsen."

Stevige constructie
Los van de installatievoordelen biedt het paneel ook andere voordelen. Zo is de opbrengst groter omdat het gehele paneel voorzien is van cellen, in tegenstelling tot andere zonnepanelen. "Er hoeft geen constructieberekening gemaakt te worden aangezien de panelen de constructie verstevigen. Dit maakt het paneel uniek in zijn soort."

Het gewicht van het kasdekpaneel is 12 kilogram per vierkante meter. Ter vergelijking: glas weegt 10 kilogram per vierkante meter. Het paneel levert 200 watt piek per vierkante meter en is zelfreinigend. "Maar het paneel kan net zo goed gereinigd worden met een dekwasmachine. De teler bespaart dus zowel op de energierekening als op de reiniging van een gedeelte van het kasdek. Ook hoeft er niet gekrijt te worden op de plekken waar de panelen geïnstalleerd zijn." 

Ook verzekeringsmaatschappijen zijn enthousiast, geeft Bernard aan. "Het stevige materiaal gaat bewezen niet snel kapot en aangezien de panelen voorzien zijn van gehard glas met een kunststof backsheet valt eventueel kapot glas nooit. Dit maakt de panelen op het gebied van veiligheid ook erg aantrekkelijk."

Twee uitvoeringen
HS Tuinbouw Service levert zowel de panelen als de benodigde omvormers en bekabeling. "Uiteraard dragen we, eventueel in samenspraak met de huisinstallateur van de klant, ook zorg voor de montage op het kasdek. Daarvoor hebben wij een team met ervaren professionals. Gedemonteerd glas of aluminium kopen we vervolgens graag ook nog in, waardoor we de klant volledig kunnen ontzorgen."

Het kasdekpaneel is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  • Transparant: 15% lichtdoorlatendheid, productgarantie van 12,5 tot 20 jaar, opbrengstgarantie van 25 jaar. Na 25 jaar nog tenminste 82% van de opbrengst. Maximale sneeuwlast van 5400Pa en windlast van 2400Pa.
  • Wit: 0% lichtdoorlatendheid, productgarantie van 12,5 tot 20 jaar, opbrengstgarantie van 25 jaar. Na 25 jaar nog tenminste 82% van de opbrengst. Maximale sneeuwlast van 5400Pa en windlast van 2400Pa.

De levertijd op de materialen is momenteel ongeveer 15 weken. Prijzen worden berekend op basis van de glasmaat bij de klant. Deze is leidend voor iedere calculatie.

Voor meer informatie:
HS Tuinbouw Service B.V.
Slotenmakerstraat 15
2672 GC Naaldwijk
Tel: +31(0)174 501368  
info@hstuinbouwservice.nl 
www.hstuinbouwservice.nl


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven