Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs tomaat stijgt op VBT-klok in week 47

De tomatenprijs zat in de lift vorige week op de klokken van de Belgische veilingen die zijn aangesloten bij het Verbond van Tuinbouwveilingen. Losse tomaten gingen gemiddeld voor ruim 92 eurocent weg in week 47 en trostomaten voor bijna 1,22 euro per kilo.

In een marktupdate stipte LAVA dalende aantallen als reden voor de stijgende prijzen aan. Twee weken terug was er nog een lichte stijging in trostomaat te zien, maar bleef de middenprijs voor losse tomaten stabiel. In losse tomaten wijst LAVA erop dat de grovere soorten beter betaald werden dan de kleinere soorten. 

De komkommerprijs bleef met ruim 57 eurocent per stuk stabiel, terwijl de diverse serre-slasoorten er iets in prijs bijkregen. Voor sla spreekt LAVA van 'normale' prijzen voor de tijd van het jaar, en van 'dure' prijzen voor alternatieve slasoorten. 

Aardbeien uit de serre leverden in week 47 gemiddeld een dikke 7,05 euro per kilo op. Elsanta ging voor gemiddeld een dikke 7,53 per kilo gemiddeld weg.

Bekijk hier alle cijfers van het VBT voor groenten en fruit