Ongelijke oogstvolumes in de verschillende gebieden van Almería

De telers in Almería krijgen al een paar dagen iets betere prijzen voor een deel van hun producten. En ook al doet de prijsstijging zich nog niet algemeen voor, met de komst van de kou in Europa wint Almería aan marktaandeel en zijn de prijzen aan een opwaartse beweging bezig, zo valt deze week te lezen in Diario de Almería.

Ondertussen verloopt de groei en de oogst van paprika’s in de kassen van het westelijke deel van de provincie voorspoedig. De prijzen van grondstoffen stijgen aanzienlijk, vooral van water afkomstig uit de ontziltingsinstallaties.

De tomatenplanten worden verder gesnoeid en opgebonden en in de streek rond Vícar bevindt een deel van de kassen voor trostomaten zich in de bloei- en vruchtzettingsfase, terwijl er in andere kassen al geoogst kan worden.

Ook in de auberginekassen wordt er nog opgebonden en gesnoeid, terwijl de oogst van de vroegste aanplanten al in volle gang is. Zo komen er al volop lange zwarte en witte aubergines op de markt.

De vroegste komkommerplanten hebben hun cyclus al beëindigd en sinds 20-25 dagen worden er ook al lange komkommers geoogst. Bij de courgettes zijn er aanplanten in alle ontwikkelingsstadia. Er worden ook al vroege sperziebonen geoogst. Die waren in september geplant met 20 à 30 kg zaaigoed per hectare.

In La Cañada worden nog geen tomaten geoogst, maar vanuit Níjar worden al allerlei soorten naar de pakstations vervoerd. Ook worden alle types paprika's geplukt. Een deel van de paprikaplanten worden binnen een maand verwijderd om plaats te maken voor de aanplant van watermeloen. Komkommers worden continu geplant en verwijderd, zodat er dus overal jonge planten zijn en ook planten waarvan de cyclus bijna afgelopen is.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven