Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Simpele plantenval o zo effectief: "Elke teler zou dit toe kunnen passen"

Een paar planten in een vuilniszak een paar dagen voor de start van de teelt in een nog lege kas plaatsen. Klinkt simpel, maar het is een o zo effectieve methode om bij de start van een teelt plagen te scouten.

Ronald Valentin van BioWorks, een Nederlander die in 1997 naar Canada vertrok, begon de techniek zo'n vijf à zeven jaar geleden toe te passen in zijn adviezen aan telers, vertelt hij in reactie op een post op LinkedIn, die al de nodige reacties opleverde. "In het begin in de komkommerteelt tijdens teeltwisselingen met meerdere teelten per jaar, maar ook in tomaat en paprika werkt het goed." 

Logisch, want het is een simpel, maar doeltreffende manier die onder meer in Canada wordt toegepast. "Er is ook een plantenkweker die speciaal hiervoor zo'n vijf dagen voor het echte planten begint wat planten aflevert."

Tien planten per acre (iets meer dan twintig per hectare) zijn genoeg om plagen te ontdekken. "Het is verbazingwekkend om thrips of paprikasnuitkever op de 'plantenval' tegen te komen." 

Enkele uren voor het planten van de kas is het vervolgens makkelijk om de vuilniszak voorzichtig omhoog te trekken en daarmee veel plaaginsecten alvast weer kwijt te zijn in de schone kas. 

Voor meer informatie:
Ronald Valentin
BioWorks
www.bioworksinc.com 
LinkedIn Ronald Valentin


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven