webinar AgroEnergy

Wat gaan gas- en elektriciteitsprijzen doen?

De webinars van AgroEnergy over de ontwikkelingen op de energiemarkten zijn populair momenteel. De huidige marktsituatie zorgt ervoor dat veel tuinders op zoek zijn naar extra achtergrondinformatie rondom de energieprijzen en verwachtingen. De webinar energiemarkten die AgroEnergy voor tuinders op 25 november organiseerde had bijna 70% meer aanmeldingen dan gemiddeld.

Lagere afname gas in oktober
De webinar werd gegeven door Peter van den Berg, directeur AgroEnergy, en Co ten Wolde, EnergieSpecialist bij AgroEnergy. Een van de onderwerpen die behandeld werd was de huidige gasvoorraad. Hoewel de gasvoorraden veel minder gevuld zijn dan voorgaande jaren is in oktober het gasverbruik in Nederland ook met 1 miljard kuub afgenomen in vergelijking met oktober 2020. Hoogstwaarschijnlijk hebben de hoge gasprijzen ertoe bijgedragen dat  sommige industriële bedrijven minder hebben afgenomen.

Andere onderwerpen die aan bod kwamen waren kwamen:

  • de invloed van de laatste ontwikkelingen op de energieprijzen, zoals het wereldwijde gebruik van LNG en de leveringen via Nordstream 2
  • vooruitblik en factoren die de gas- en elektriciteitsprijzen gaan beïnvloeden de komende periode
  • de vulgraad van de gasvoorraden en de verwachtingen
  • de impact van het weer op de energieprijzen

bron: AgroEnergy


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven