NRGene gaat samenwerken met Top Seeds International

NRGene, een op AI gebaseerd genoomtechniekbedrijf dat actief is in de tuinbouwsector en Top Seeds International hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe en verbeterde cherrytomatenrassen.

Op basis van de overeenkomst zal NRGene het onderzoek leiden door haar AI-technologie toe te passen om het veredelingsproces te versnellen en nauwkeuriger te maken, terwijl Top Seeds, , een wereldwijd actief zaadbedrijf dat volledig in handen is van Mitsui & Co, de verantwoordelijkheid op zich zal nemen voor productontwikkeling, marketing en commercialisering.

"Top Seeds investeert voortdurend in de ontwikkeling en commercialisering van groenterassen met verbeterde eigenschappen, zodat telers zich beter kunnen aanpassen aan uitdagingen en klanten als gevolg daarvan kunnen genieten van beter smakende en gezondere groenten," aldus Alon Lerner vanTop Seeds. "Het ontwikkelen van nieuwe rassen duurt jaren en vergt grote investeringen. Wij lopen technologisch voorop bij het ontdekken van belangrijke eigenschappen, het optimaliseren van veredelingsprocessen en het verkorten van de time to market van nieuwe rassen. Deze samenwerking stelt ons in staat om de geavanceerde oplossingen van NRGene toe te passen op onze bewezen genetica, waardoor onze beide bedrijven voorop kunnen lopen in de zaadsector."

 

NRGene raamt de investering in dit project op € 353.500, terwijl het marktpotentieel in de doelregio's wordt geraamd op € 22 mln in 2020. Na succesvolle afronding van het project zal NRGene recht hebben op royalty's van 35-70% uit de verkoop (na aftrek van teelt- en distributiekosten) van de verbeterde zaden en variëteiten, op basis van hun genetische inhoud. De eerste inkomsten uit dit project worden verwacht in 2025.

Dr. Gil Ronen, NRGene's CEO en oprichter. "Succesvolle afronding van dit project zal aanzienlijk bijdragen aan de groei van NRGene en dienen als extra bewijs van onze technologie om ontwikkelingsprocessen te verbeteren en de tijd tot 50% te verkorten."

Voor meer informatie:
Yana Voldman
NRGene
Tel: +972 50 900 2844
yana.voldman@nrgene.com 

Ofir Elasar
Top Seeds International 
Tel: +972 50 525 5395 
ofir@topseedsltd.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven