Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raad van State: Westland stelt subsidie aan plantenkweker terecht vast op 'nihil'

De gemeente Westland heeft een jaren geleden verleende subsidie aan een plantenkweker vanwege herstructurering en het verplaatsen bedrijfswoningen in 2019 terecht op 'nihil' vastgesteld. Dat heeft de Raad van State geoordeeld in een hoger beroep dat de kweker had aangetekend. Eerdere bezwaren van de kweker werden door de gemeente en de rechtbank al afgewezen. 

Het gaat om de herstructurering van het gebied Poelzone in Monster en Naaldwijk. De herstructurering bestaat uit het realiseren van nieuwe glastuinbouwbedrijven in gebieden die slecht verkaveld zijn en waar verouderde kassen staan. In het kader van de herstructurering moeten woningen worden verplaatst en watergangen vergraven. In 2011 werden door de gemeente subsidies beschikbaar gesteld om het proces te stimuleren. 

Volgens de gemeente heeft de plantenkweker uiteindelijk geen subsidiabele kosten gemaakt, volgens de plantenkweker vanwege acties van een ander bedrijf en het college. Bekijk hier de hele uitspraak.