Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

onderzoek Share my Voice

Wat kan Nederland doen om arbeidsmigranten te binden en behouden?

Er werken honderdduizenden arbeidsmigranten uit de hele wereld in Nederland en veel bedrijven hebben hen keihard nodig. Toch weten veel Nederlanders weinig over arbeidsmigranten en is er veel onwetendheid. Ook wordt er vooral gesproken óver arbeidsmigranten, maar nauwelijks mét arbeidsmigranten. Daarom wil Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten via haar onderzoekspanel Share My Voice de stem van de arbeidsmigrant zélf laten horen door korte onderzoeken uit te voeren onder arbeidsmigranten. Op dit moment voert zij haar derde onderzoek uit onder arbeidsmigranten, gericht op training, opleiding en toekomstperspectieven.

Hoe denken arbeidsmigranten over Nederland?
Arbeidsmigranten zijn van groot belang voor Nederland. Maar er wordt nauwelijks geluisterd naar hun meningen, gevoelens en ervaringen. De stem van de arbeidsmigrant wordt hierdoor niet gehoord. Daarom heeft Het Kenniscentrum Arbeidsmigranten onderzoekspanel Share My Voice opgericht. Share My Voice is een onafhankelijk onderzoekspanel ván en vóór arbeidsmigranten. Via Share my Voice worden korte onderzoeken gedaan om de stem van arbeidsmigranten zélf te laten horen, zodat wij bedrijven en overheden kunnen helpen met nieuwe kennis en het nemen van betere beslissingen. Eerder is al onderzoek gedaan naar de woon-, werk- en leefsituatie van arbeidsmigranten en hun kennis van- en toegang tot gezondheidszorg en bedrijfsgezondheidszorg. 

Nieuw onderzoek: Wensen en mogelijkheden arbeidsmigranten rondom training en opleiding
Op dit moment wordt het derde onderzoek uitgevoerd onder het onderzoekspanel. Dit onderzoek is gericht op training, scholing en opleiding op het werk en de toekomstperspectieven en ambities van arbeidsmigranten. Hiermee hopen wij de wensen, behoeften en mogelijkheden van arbeidsmigranten op te halen. Zo krijgen we een beter beeld van hun behoeften en verkrijgen we meer inzicht in wat Nederland kan doen om arbeidsmigranten te binden en behouden. Het onderzoek kan worden ingevuld via www.sharemyvoice.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven