Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iets meer rust op daggasmarkt, prijs blijft wel hoog

Vorige week schuurde de daggasprijs weer gevaarlijk dicht tegen de grens van 100 ct/m3 aan. Daarna is de prijs begin deze week, in reactie op weersvoorspellingen en pijplijnberichten, wat gaan dalen. Maar, het blijft onrustig in de markt, want de afgelopen dagen steeg de prijs ook weer en klom de prijs weer boven de 90 ct/m3.

Bij AgroEnergy spreken ze in een nieuwe update over de energiemarkt van 'zigzaggend stabiele wintercontracten'. Week-op-week zijn de wintercontracten betrekkelijk stabiel gebleven, zowel voor gas als elektriciteit, valt in de update te lezen.

De lange termijnprijzen stijgen wel door. Een stijgende kolen- en emissierechtenprijs, in reactie op politiek Duits coalitienieuws. 


Klik hier voor vergroting van de grafiek met de gasprijs voor december.

Voor de korte termijn verwachten de specialisten van AgroEnergy, op basis van het huidige vraag- en aanbodplaatje, dat er weinig reden is om heftige prijsbewegingen te verwachten. Gevolgd door de disclaimer dat 'dit in de huidige nerveuze markt erg lastig is te voorspellen.' Een milde decembermaand kan wellicht voor wat verlichting zorgen. 

Bron: AgroEnergy