Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Na tomaten nu ook kruiden in kartonnen Zuid-Afrikaanse punnets

"We leveren een 100% recyclebare lijn tomatenverpakkingen aan de grootste premium retailketen in Zuid-Afrika. We bieden deze tomatenverpakkingen nu al voor het tweede jaar op rij aan en hebben in 2021 daarnaast onze nieuwe lijn Kraft Herb-kruidenpotten geïntroduceerd," zegt Wouter Heunis van Mpact Corrugated. "Met dit nieuwe ontwerp verwachten we jaarlijks zeven ton wegwerpplastic te besparen."

Het Zuid-Afrikaanse verpakkings- en recylingsbedrijf ontwikkelde een Freshpact-lijn kartonnen punnets.




De Freshpact-punnets zijn vervaardigd van 100% FSC-gecertificeerd, voedselveilig papier en kunnen worden hergebruikt en gerecycled na gebruik. Freshpact-verpakkingen bieden stakeholders op de AGF-markt dezelfde eigenschappen als traditionele verpakkingen met als extra voordeel dat zij biologisch afbreekbaar, recyclebaar en zodoende ook duurzaam zijn. 

"Het product onderscheidt zich vanwege de mogelijkheid tot branding en de revolutionaire coating, waardoor de punnet bestand is tegen vocht en vet, en deze ideaal is voor gebruik tijdens gekoelde bewaring of transport," aldus Heunis. "Sinds de introductie van de lijn, in oktober 2019, is het duurzame Freshpact-assortiment verder uitgebreid. Tot nu toe werd hiermee 1.200m3 afval voorkomen, dit komt overeen met 480 Olympische zwembaden." 

Voor meer informatie:
Penny Ntuli
Mpact
+27 011 994 5547
PNtuli@mpact.co.za 
www.mpact.co.za

Publicatiedatum: