Dunne en geheel recyclebare topsealverpakking

StePac, specialist in AGF-verpakkingen, heeft haar assortiment topsealverpakkingen dit najaar uitgebreid met een nieuwe oplossing voor het segment retailverpakkingen. Het gaat om een dunne, geheel recyclebare, hersluitbare folie die geschikt is voor het afdekken van schalen en punnets voor zomerfruit, vers gesneden AGF en meer. 

De folie werd voorzien van de MAP-technologie tegen condensvorming en beschikt over eigenschappen die de houdbaarheid van verse AGF aanzienlijk verlengen met behoud van kwaliteit en voedingswaarde. De ingebouwde MAP-eigenschappen remmen de respiratie in de verpakking, vertragen het verouderingsproces en voorkomen bederf onder invloed van bacteriën. 

De nieuwe techniek wordt door het Israëlische bedrijf Rafkor al benut om de houdbaarheid van zomerfruit op de thuismarkt te verlengen. Het bedrijf verpakt en vermarkt fruit dat wordt geteeld door telers in de regio Boven-Galilea. "Sinds we de geheel recyclebare topsealverpakking van StePac gebruiken voor onze kersen, lychees, steenfruit en peren is er minder sprake van verspilling en krijgen we minder kwaliteitsclaims van onze klanten," vertelt Haviv Aharon, CEO van Rafkor. 

Hersluitbaar voor gemak onderweg
De hersluitbare topsealverpakkingen van StePac winnen terrein, zegt Gary Ward, business development manager bij StePac. Hij geeft verder aan dat iedere keer dat de verpakking opnieuw wordt gesloten ,de MAP weer in werking treedt, zodat de productkwaliteit behouden blijft. 

"Het hersluitbare foliedeksel is daarnaast voorzien van een veiligheidszegel, wat de klant de garantie biedt dat de verpakking voor aankoop niet is geopend." Ward refereert hierbij aan de paniek die twee jaar geleden in Australië ontstond toen er metalen naalden in  aardbeienverpakkingen werden aangetroffen. 

Voor meer informatie: 
Hila Nagel
StePac
+972 4612 3500
info@StePac.com
www.StePac.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven