Nieuwe belichtingsproef paprika goed gestart: minder belichting, ander spectrum en geen minimumbuis

Na een goede belichte paprikaproef, die door de winter 2020-2021 is geteeld, staat de nieuwe teelt sinds 23 september 2021 weer geplant. Jeroen Zwinkels geeft namens Delphy een proefupdate op Kas als Energiebron en vertelt over veranderingen ten opzichte van de voorgaande proeven als het gaat over de belichtingsduur (16 i.p.v. 18 uur), het spectrum (nieuw wit full LED-spectrum) en de minimumbuis (die wordt niet meer ingezet). 

De vorige proef was met een totaalproductie van 45,6 kg per m2 zeer succesvol, schrijft Jeroen Zwinkels. De productie bestond uit 40,7 kg klasse 1 rood, 2,6 kg klasse 1 groen en 2,3 kg klasse 2.

Naast dat de productie goed was, was er in de vorige proef ook sprake van een werkbaar gewas. Dit in tegenstelling tot de twee proeven die daarvoor bij Delphy zijn uitgevoerd. Dat de werkbaarheid als goed werd beoordeeld, kwam doordat de strekking tijdens de belichtingsperiode altijd zo’n 5 cm per internodium was. De belangrijkste reden voor het realiseren van meer strekking was het wisselen van hoofdras naar Gina. Daarnaast is er wat aan de bemesting veranderd, waardoor er meer kalium en nitraat werd opgenomen, wat ook positief voor de groei is.

Met nieuwe aanpassingen wil men naar 45 kilogram klasse 1 per vierkante meter toe. 

Lees meer op Kas als Energiebron. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven