Ronald Janssen, projectmanager Growers United:

“Met groene stroom via zonnepanelen zijn we zoveel mogelijk zelfvoorzienend”

“Wij bouwen duurzaam bij Growers United, omdat onze teeltverenigingen ook volop met duurzaamheid bezig zijn. Daarbij past het opwekken van groene stroom via zonnepanelen. Het stroomverbruik is groot hier, omdat we veel werken met lopende banden en sorteermachines. We proberen zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn met de zonnepaneleninstallatie van Royal Brinkman op het dak van de nieuwbouw van Growers United.” 

We spreken Ronald Janssen, projectmanager van de nieuwbouw van het verpakkingsbedrijf Growers United. Growers United is een modern bedrijf waar tomaten, komkommers, aubergines en paprika’s worden verpakt van 67 teeltbedrijven van de telersorganisaties Prominent, PapriCo, SweetPoint, Green Diamonds en Purple Pride.


Daan Vijverberg (technisch specialist Royal Brinkman) en Ronald Janssen (projectmanager Growers United) bij de zonnepaneleninstallatie op het dak van de nieuwbouw van Growers United langs de A20 in Maasdijk.

Aan de A20 in Maasdijk is het splinternieuwe verpakkingsbedrijf Growers United gebouwd en in gebruik genomen in 2020. De zonnepanelen installatie is door Royal Brinkman opgeleverd per juni 2021. Ronald Janssen: “Er liggen zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak naast het parkeergedeelte, totaal 4300 stuks. We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Royal Brinkman en het resultaat mag er ook zijn.” 

Daan Vijverberg, technisch specialist zonnepanelen bij Royal Brinkman, legt uit waarom Growers United koos voor deze zonnepaneleninstallatie. “Wij kijken allereerst goed naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op een object en naar de technische specificaties. Wat is bijvoorbeeld de oppervlakte waar je mee te maken hebt en hoeveel stroom kan je opwekken op de bestaande aansluiting. Uiteindelijk is ons doel het leveren van een optimaal functionerende zonnepaneleninstallatie. Bij Growers United zijn de 4300 zonnepanelen aangesloten op 18 omvormers en daarmee realiseren we op jaarbasis bijna 2 MegaWatt.” 

Daan vertelt dat de uitdaging bij Growers United vooral zat in de omvang en het volume van de installatie en de opgewekte stroom. “We wekken hier veel elektra op en je moet zorgen dat het elektriciteitsnet daarop berekend is, dat de bekabeling klopt en uiteraard dat alles goed functioneert. Dat is goed gelukt. We zijn blij dat we van Growers United de kans hebben gekregen om bij te dragen aan de duurzame missie van het bedrijf. Natuurlijk zijn we daar trots op. Het is een mooie samenwerking geweest met uiteindelijk een schitterend resultaat."

Voor meer informatie: 
Royal Brinkman 
info@royalbrinkman.nl 
www.royalbrinkman.nl 


Growers United
info@growersunited.nl
www.growersunited.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven