Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Binnenteelt in silostijl op meerdere niveaus in Spanje

"Het ontwerp in silostijl, uitgerust met plug-and-play-technologie, maakt van Farmitank een modulaire en flexibele oplossing en een zeer aantrekkelijk kant-en-klaar product", zegt Esther Verdú, directeur Tuinbouwoplossingen bij Foodiverse, een Spaans agtech-bedrijf.

Farmitank is een volledig klimaatgestuurde hydrocultuurfaciliteit met geavanceerde technologie en een innovatief ontwerp. De gewassen groeien in een isothermische, modulaire en cilindrische roestvrijstalen tank met een oppervlak van 40 vierkante meter en een hoogte van 6 tot 18 meter.

Farmitank bestaat uit de tank (d.w.z. de constructie die het teeltsysteem huisvest) en alle benodigde teeltapparatuur en andere materialen. Een van de opvallende kenmerken van Farmitank is het liftsysteem dat fungeert als een werkplatform van waarop de teeltmedewerkers verschillende taken op elk niveau kunnen uitvoeren.

"Farmitank kan dankzij de maximumhoogte van 18 meter tot wel 40 teeltniveaus halen. Dankzij het modulaire en verplaatsbare ontwerp kan het ook overal worden geïnstalleerd, dicht bij verwerkings-faciliteiten, logistieke centra of zelfs retailers", legt Esther uit.

Om de efficiëntie nog te vergroten, integreert Farmitank talrijke vormen van automatisering voor het zaaien, verplanten en snoeien. Het bedrijfsmotto? "Wij brengen de automatisering naar het gewas."

Verkoop van sla uit proeffaciliteit
De Farmitank-producten worden momenteel verkocht bij vijf Spaanse retailers. De omzet is van 2019 tot 2020 verdubbeld. In de proeffaciliteit worden groene en rode eikenbladsla, Salatrio-, Salanova- en Trocadero-sla geteeld.

Het bedrijf is momenteel aan het kijken om het systeem op te schalen en vergelijkbare systemen op nieuwe locaties te installeren, met name in gebieden met extreme klimaatomstandigheden en beperkte hulpbronnen.

Voor meer informatie:
Farmitank
ftrevisan@kreab.com
www.farmitank.com 

Publicatiedatum: