"In de nabije toekomst zal er in elk huis een hydrocultuursysteem te vinden zijn"

"De missie van Aerospring is om verse groenten voor iedereen toegankelijk te maken door veelzijdige en efficiënte hydrocultuuroplossingen te creëren die bij de mensen thuis of in commerciële omgevingen kunnen worden gebruikt", vertelt Mark Newton, COO bij Aerospring Hydroponics.

Aerospring Hydroponics is een Singaporees agtech-bedrijf dat ruimtebesparende en modulaire systemen ontwerpt waarmee iedereen verse groenten en fruit kan telen, of het nu in een klein appartement, op een balkon of in een kantoorruimte is. Door het modulaire karakter van de Aerospring-apparaten, kan de teelt naar behoefte worden opgeschaald in dezelfde ruimte.

"We hebben een slank, modulair verticaal teeltsysteem ontworpen dat eenvoudig te monteren en te onderhouden is en in de kleinste ruimtes past", zegt Mark. Het bedrijf ontving zijn eerste Amerikaanse patent in 2020.


De oprichters Thorben en Nadine Linneberg

Ontworpen voor gebruik binnen of buiten
Aerospring heeft zijn verticale teeltsysteem ontworpen voor zowel binnen- als buitengebruik. Het binnensysteem, dat 187 cm hoog en 85 cm breed is, kan tijdens de zomermaanden buiten en tijdens de koudere maanden binnen worden gebruikt. Voor de binnenteelt wordt dan een kit met professionele LED-balken en sterk reflecterend materiaal aangebracht om het extra licht in de teeltruimte te houden.

Het standaard buitensysteem is 159 cm hoog en 64,5 cm breed. Met het standaard binnen- en buitensysteem van Aerospring kunnen tot 27 planten op 1 m² groeien. Het Aerospring Pro-buitensysteem biedt plaats aan 36 planten.

Het verticale teeltsysteem van Aerospring heeft met wifi verbonden timers voor besproeiing en verlichting, gemakkelijk te verwijderen potten, een sterke wielbasis om het systeem gemakkelijk te kunnen verplaatsen, een zeshoekige vorm voor maximale blootstelling aan licht buitenshuis en een stille waterpomp.


Optie voor binnen en buiten

"Sinds de lancering in 2016 hebben we meer dan 3.000 verticale teeltsystemen verkocht en we blijven geïntrigeerd door manieren om de producten te verbeteren en een functioneel ontwerp, hoge prestaties en een uitstekende gebruikerservaring te leveren", legt Mark uit.

Aerospring Hydroponics beoordeelt hydrocultuursystemen voor thuisgebruik op drie criteria: productiviteit, onderhoud en reinigingsgemak. Volgens Mark blinken de systemen van Aerospring uit in alle drie de gebieden, terwijl het bedrijf de klanten ook blijvende ondersteuning biedt via sociale media.

"Onze apparatuur is ontworpen om de klant de zekerheid te geven dat het teeltsysteem zeer productief en gemakkelijk te onderhouden is en jarenlang zal blijven functioneren. We vereisen geen abonnement, maar bieden daarentegen heel wat begeleiding via onze sociale mediakanalen."

De vraag naar hydrocultuurkits voor thuis schoot omhoog tijdens de pandemie
Mark, en met hem tal van andere agritech-bedrijven, heeft opgemerkt dat de pandemie sterk heeft bijgedragen aan een piek in de vraag naar producten voor thuisteelt, zoals het verticale teeltsysteem van Aerospring. Het bedrijf zet zijn producten af in Noord-Amerika, Azië, Europa, Afrika en Oceanië.

En ook al brengen mensen weer minder tijd thuis door dan tijdens de eerste coronagolf, verwacht Aerospring Hydroponics dat de vraag naar thuisteeltproducten zal blijven stijgen, aangezien consumenten zich steeds meer zorgen maken over duurzaamheid en voedselveiligheid en -zekerheid.

"Consumenten zijn zich meer bewust van de wereldwijde klimaatcrisis, duurzaamheidskwesties en de problemen met onze voedselketen, inclusief voedselveiligheid en -zekerheid. We verwachten dat hydrocultuur mainstream zal worden en dat er in de nabije toekomst in elk huis een hydrocultuursysteem te vinden zal zijn."

Voor meer informatie:
Mark Newton
Aerospring Hydroponics
info@aerospringgardens.com
aerospringhydroponics.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven