Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

80 lokale tuinbouwbedrijven in VAE krijgen upgrade met kas

Silal, een nieuw agro- en voedingsmiddelenbedrijf uit Abu Dhabi, investeert € 48 miljoen in de modernisering van 80 lokale tuinbouwbedrijven in het emiraat Abu Dhabi. De investering maakt deel uit van de inspanningen van Silal om de opbrengst en de kwaliteit te verhogen, de toepassing van technologie op lokale teeltbedrijven te verbeteren, duurzame tuinbouwpraktijken te promoten en bij te dragen tot de nationale agritechstrategie.

In het kader van dit programma zal Silal 80 tuinbouwbedrijven voorzien van een nieuwe kas van 1 ha, uitgerust met slimme irrigatie- en gewasmonitoringsystemen die Silal zullen helpen de opbrengst te verdubbelen, een betere kwaliteit van de producten te verzekeren en duurzamere tuinbouwpraktijken toe te passen.

Jamal Salem Al Dhaheri, CEO van Silal: "Wij verbinden ons aan het bijdragen aan de versterking van de tuinbouwsector in de VAE door de nieuwste duurzame agritech-oplossingen toe te passen, de capaciteiten van de lokale telers te ondersteunen en hun middelen en vaardigheden te verbeteren." De upgrade in twee fasen zal in de loop van twee jaar van start gaan (2021-2022). Er zijn 40 telers geselecteerd voor de eerste fase van de upgrade, die in 2021 begint.

Silal zal deze teeltbedrijven beheren en zorgen voor de overdracht van kennis aan de telers door verschillende opleidingsprogramma's aan te bieden rond beste tuinbouwpraktijken en het gebruik van technologie om de opbrengst te verhogen en de bedrijfskosten te verlagen om hun vaardigheden en capaciteiten verder te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
Silal
www.silal.ae

Publicatiedatum: