LimGroup lanceert drie nieuwe producten op de expoSE

Het Nederlandse teeltbedrijf Limgroup maakte van de gelegenheid gebruik om op de expoSE van dit jaar haar nieuwe beursoptreden en uitgebreide assortiment te presenteren. Onder de nieuwe slogan 'Unleashing Plant Potential' werden drie nieuwe toelatingen gepresenteerd. De directie vertelde er over het potentieel van het nieuwe aardbeienras Limadela en de aspergerassen Maralim en K3979.


Het team van de LimGroup op de expoSE2021 met Stefan Pohl (midden) en Jos Aben (helemaal rechts).

Limadela: winteraardbei met een rijke oogst
Na de marktintroductie van de Limalexia en Limvalnera brengt de Limgroup met de Limadela de derde nieuwe toelating binnen het vooruitstrevende aardbeienassortiment op de markt. "Het gaat om een aardbei met een rijke oogst, voor de teelt tijdens de koude tijd van het jaar", vertelt Jos Aben, Product Lead Strawberry bij Limgroup bij navraag. "Het planten vindt normaal gesproken begin augustus plaats, oogstrijp is ze vanaf eind september. Ze is dan ook zeer geschikt voor de verwarmde en belichte teelt in Noordwest-Europa, bijvoorbeeld in folietunnels en in kassen."

Maralim: hoog aandeel aan populaire maten
Een middellaat aspergeras met perfect gesloten kop, die ook bij hogere temperaturen een gelijkblijvende kwaliteit vertoont. Dat is de belofte van de nieuwe toelating Maralim. "Niet in de laatste plaats zien we een verbazingwekkend hoog aandeel aan dikke asperges, ofwel de populaire maten op de Noordwest-Europese markt. Ze wordt afhankelijk van de teeltregio vanaf begin/midden mei tot aan het seizoenseinde geoogst", zegt Stefan Pohl, accountmanager van de regio Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland bij het bedrijf.

K3979: laat Zuid-Europees ras van de toekomst?
Ook het nieuwe aspergeras K3979 werd in de spotlight gezet. "K3979 is een ras dat voor Zuid-Europa geteeld werd en zeer goed bij ons groene aspergeportfolio voor warme gebieden past. K3979 is een laat ras met een hoog gewicht per asperge, een zeer mooi gesloten kop en een hoog oogstpotentieel. Met deze assortimentsuitbreiding kunnen we onze klanten nog beter bedienen. K3979 krijgt een naam die zuidelijk klinkt, maar die voorlopig nog geheim blijft", aldus John Schoeber.

Voor meer informatie:
Limgroup
Veld Oostenrijk 13
5961 NV Horst
+31 (0)77 397 99 00
info@limgroup.eu    
www.limgroup.eu    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven