Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw komkommerras goed voor in wok

Waar komkommers in Azië veelal worden gewokt, worden ze in de westerse keuken vaak rauw gegeten. De meeste Europese consumenten denken er niet aan om komkommers voor wokgerechten te gebruiken. Rijk Zwaan wil daar verandering in brengen met de introductie van een nieuw ras: Wokcue. 

Het ras kan volgens het veredelingsbedrijf perfect gebruikt worden in wokgerechten. Retailers moet het in staat stellen om te diversifiëren en zich tegelijkertijd te onderscheiden met hun komkommercategorie.

Traditionele komkommers hebben een hoog vochtgehalte wat ze minder geschikt maakt voor gebruik in roerbakgerechten. De textuur van het nieuwe ras is anders. Na het koken is de komkommer volgens de veredelaars nog steeds stevig en knapperig, zonder dat de kern verwijderd hoeft te worden. 

Alvorens het daadwerkelijk introduceren van het nieuwe ras Wokcue, heeft Rijk Zwaan uitgebreid consumentenonderzoek gedaan om het product te testen. De reacties waren overwegend positief. Zo werden in een van de smaaktesten ca. 100 consumenten gevraagd om roerbakgerechten met Wokcue en roerbakgerechten met traditionele komkommers te beoordelen. Wokcue kwam daarin naar voren als het favoriete ras in de gerechten en behaalde de hoogste scores voor stevigheid, sappigheid en knapperigheid.

Wokcue kan conventioneel geteeld worden maar is ook geschikt voor biologische productie.


Meer informatie over het ras staat in een speciale product leaflet

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: