Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Energiezuinig komkommers telen kan volgend jaar in computergame

De Business Unit Glastuinbouw en Bloembollen van Wageningen University & Research lanceert in januari 'Kassim the game', een 'serious game' voor de teelt van komkommers. De game leert de gebruiker om zo energiezuinig mogelijk zo veel mogelijk komkommers te produceren. Eerder werd al een game voor tomaat gemaakt.

Recent hebben studenten van hogeschool Inholland de Betaversie van het spel met komkommers al getest. Zij vroegen daarna om meer visuele aspecten in het spel. Daar is gehoor aan gegeven door AI-gegenereerde afbeeldingen in het spel te verwerken. 


Het tomatenspel werd eerder al ontwikkeld. Foto: WUR

Het spel, onderdeel van het project 'Het Nieuwe Telen: Gas Erop', krijgt een prominente plaats in het tuinbouwonderwijs van diverse opleidingsinstituten. In een later stadium zal het spel ook geschikt worden gemaakt voor andere gewassen en kunnen telers het ook eens proberen.


Screenshot uit Kassim voor komkommer

De game sluit aan bij KASSIM, het door de WUR ontwikkelde online kassenmodel, en is ook gebaseerd op het simulatiemodel KASPRO. Het spel is ook uitgebreid met een gewasgroeimodel voor komkommer. Vanaf de start - in januari 2022 - zal het spel via een online omgeving te spelen zijn.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven