Met nieuwe Greefa-lijn 7 ton paprika's per uur verpakken

“Bij de keuze voor een nieuwe verpakkingslijn sprongen de eigenschappen van het Greefa-systeem er echt uit voor ons," vertelt Mike Cornelissen van Twin Creeks Greenhouse in Watford, Ontario. Hij investeerde in een CombiSort sorteer-, verpakkings- en palletiseersysteem van Greefa. 

16 hectare
Twin Creeks Greenhouse teelt sinds 2017 paprika's. Aanvankelijk werd voor het verpakken van paprika's een tweedehands verpakkingssysteem van Greefa gebruikt. In de tussentijd werd het kassencomplex van het bedrijf echter tot 16 hectare uitgebreid, en werd er een modern pakstation gebouwd, waar Twin Creeks een nieuw CombiSort sorteer-, verpakkings- en palletiseersysteem van Greefa installeerde. De verwerkingslijn heeft een capaciteit van zeven ton per uur. 

"We hebben een goede relatie met Greefa en we zijn zeer tevreden over hun dienstverlening. Hun systemen hebben een goede lay-out, zijn geschikt voor automatisering, gebruiksvriendelijk en zien er ook nog eens fraai uit," legt Mike uit. 

Van sorteertafel naar automatische afvoer
De paprika's worden eerst op een sorteertafel gelost, waar ze voor verwerking door werknemers worden gesorteerd. Twin Creeks Greenhouse beschikt over 28 automatische lijnen en tien manuele lijnen voor het sorteren van de paprika's, die vervolgens in dozen worden geladen, naar de palletiseermachine worden gebracht en hierna automatisch worden afgevoerd. Mike legt uit dat de goede doorstroming één van de grootste pluspunten van het nieuwe systeem is. Alle onderdelen vloeien naadloos in elkaar over en vormen samen een zeer efficiënte opstelling.   

Greefa CombiSort: onderhoudsarm ontwerp
Greefa promoot haar oplossing onder de slogan 'The Grading Genius' en is trots op het feit dat zij onderhoudsarme, uiterst efficiënte sorteersystemen ontwikkelt, samengesteld uit hoogwaardige componenten, die eenvoudig bereikbaar zijn voor onderhoud. Volgens Mike doet het systeem precies wat het belooft. 

"Automatisering is geweldig tot er iets stuk gaat. Hoe minder bewegende onderdelen, hoe beter dus. Het Greefa-systeem telt het minimale aantal bewegende onderdelen maar stelt ons toch in staat om onze doelen waar te maken," aldus Mike. 

Voor meer informatie:
Mike Cornelissen  
Cornelissen Farms Inc. | Twin Creeks Greenhouse Inc.
+151 9933 6850
cornelissenfarmmike@gmail.com 
www.twincreeksgreenhouse.com


Greefa
www.greefa.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven