Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alfonso Bleda, Transportes Hermanos Corredor:

"AGF-transport over de weg zal altijd nodig zijn"

Tholen - "De grootste uitdaging voor ons bedrijf is om ons aan te passen aan de stijgende kosten", zegt Alfonso Bleda, Traffic Manager bij Transportes Hermanos Corredor uit Murcia, Spanje, dat een vloot van 135 koelvrachtwagens heeft die zijn uitgerust met units met meerdere temperatuurzones.

Het bedrijf, dat zich specialiseert in het transport van verse groenten en fruit, ziet met name de kosten van brandstof en de toltarieven stijgen en het gebrek aan chauffeurs en aan elektronische componenten voor de fabricage van voertuigen nijpender worden. Hoewel deze situatie transportbedrijven voor uitdagingen stelt, ziet Alfonso er ook kansen uit voortkomen. "Ons doel is om vanuit milieuoogpunt het transport duurzamer te maken door optimalisatie van de routes en het gebruik van schone brandstoffen." Maar ook het extra papierwerk ten gevolge van de pandemie doet volgens Alfonso Bleda de kosten stijgen. "Op het hoogtepunt van de pandemie hebben we de stroom van niet-essentiƫle goederen aanzienlijk zien terugvallen toen vele sectoren noodgedwongen stillagen."



Beperkte capaciteit
Transportes Hermanos Corredor, dat BRC, IFS, ISO 9001 en QS gecertificeerd is, verzorgt jaarrond transporten van Spanje naar Nederland en van Nederland naar Spanje of Frankrijk. Vanuit het Nederlandse kantoor onderhoudt Raymond Haesakkers (op foto), die meer dan 40 jaar ervaring heeft in het vervoer van AGF-producten tussen Spanje en de Benelux, het contact met de Nederlandse klanten. Het bedrijf focust zich duidelijk op vervoer over de weg, maar Raymond ziet ook mogelijkheden voor multimodaal transport zoals per spoor of over zee van Spanje naar Nederland. "De zorg voor het milieu, de algemene toename van de consumptie en de beperkte capaciteit van de wegen leiden tot deze transportmethoden die een aanvulling vormen op het vervoer over de weg. Maar het wegtransport zal altijd essentieel blijven, want het is onovertroffen als het erom gaat zich aan te passen aan de eisen van de klanten."



Aantrekkelijk
Een andere uitdaging die Alfonso ziet voor het bedrijf, dat zich voornamelijk toelegt op volle vrachten, maar ook deeltransporten aanbiedt, is het gebrek aan chauffeurs. Transportes Hermanos Corredor, dat momenteel chauffeurs uit Spanje en andere Europese landen in dienst heeft, merkt dat het steeds moeilijker wordt om personeel te vinden. "De sector blijkt niet aantrekkelijk voor jongeren. Een groot deel van de huidige chauffeurs zijn vijftigers", besluit Alfonso.

Voor meer informatie:
Transportes Hermanos Corredor
Raymond Haesakkers (Nederland)
+31 6 517 89 745
TLSC@haesakkers.com 

Alfonso Bleda (Spanje)
+34 639 653000
trafico.bleda@thcorredor.es 
Publicatiedatum: