Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Poolse bio-markt: Prijsstelling is nog steeds een probleem, maar vooruitzichten veelbelovend

De Poolse markt voor biologische AGF-producten is vrij klein, maar goed ontwikkeld. Het grootste obstakel om de verkoop in deze segmenten te verhogen is de prijsstelling. Er zijn ook enkele productcategorieën die in Polen ontbreken. Dat waren de belangrijkste bevindingen van het webinar over de markt voor biologische AGF in Polen. Agroberichten Buitenland deelt een verslag.

Aan de andere kant is Polen een belangrijke leverancier van biologisch zacht fruit voor de EU. De kosten voor arbeid zijn nog steeds lager in Polen dan in andere EU-landen en dat is één van de redenen van het succes, aangezien het zachtfruit met de hand wordt geoogst. Ook de klimatologische omstandigheden plus de juiste bodemgesteldheid in Polen - een mild, droog klimaat en zure en zandige bodems - maken dit land tot een belangrijke producent van zacht fruit.

Al met al heeft Polen een enorm potentieel voor biologische producten, aangezien de vraag naar die producten toeneemt. Het probleem ligt in de prijsstelling, maar de markt is nog lang niet verzadigd: bijna 50% van de Poolse consumenten koopt nooit biologische producten en slechts 13% doet dat regelmatig, minstens een keer per week.

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven