Wie weet de ideale plek voor een tomatenkas in Kroatië?

In Kroatië zijn de Nederlander Jan de Jong en de Kroaat Jerko Trogrlic bezig met het opzetten van een teeltproject. Ze willen in het land dat nu sterk van import afhankelijk is en waar weinig hightech glastuinbouw te vinden is, een kas bouwen voor de tomatenteelt.

Een projectnaam (CROP Hrvatska) is er al, aan een businessplan wordt sinds vorig jaar gewerkt en investeerders hebben zich ook gemeld, zo vertelden de heren vorig jaar al. Samen met Nederlandse partners moet er 18 miljoen euro in het project gestoken gaan worden. Alleen is nu de vraag: Waar gaan ze bouwen?

Om antwoord op die vraag te krijgen is een oproep op LinkedIn geplaatst. Circa 12 hectare land wordt gezocht, 6 voor een kas en 5 voor een zonne-energiecentrale met daarbij dichtbij de beschikbaarheid van restwarmte en ook een stad om genoeg mensen te vinden om aan het werk te zetten. 

Voor de kenners: de heren kijken momenteel naar de volgende provincies: Županija: Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Požeško-slavonska of Sisačko-moslavačka. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven