Mucci Farms breidt uit: "Groenten van lokale teelt zijn een noodzaak geworden"

Jaar na jaar stijgt de vraag naar lokale producten gestaag. De consument geeft er de voorkeur aan lokale telers en bedrijven te steunen, merken ze bij het Canadese Mucci Farms. "Ook tijdens de pandemie is dit gegeven niet gewijzigd, sterker nog, de afgelopen twee jaar is de voorkeur voor lokale producten omgeslagen in noodzaak. Zowel retailers als consumenten gaan steeds vaker op zoek naar verse producten uit eigen land", zegt Dan Branson, directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij Mucci Farms (op foto). 

Naast de voor de hand liggende voordelen van lokale teelt, waaronder milieuoverwegingen en optimale productkwaliteit, richt Mucci Farms zich op een constante en betrouwbare voedselvoorziening. "Door onze lokale aanwezigheid te vergroten en strategische partnerschappen aan te gaan met telers in heel Canada en de Verenigde Staten zijn we beter in staat om verstoringen van de toeleveringsketen, stijgende brandstofkosten en tekorten aan arbeidskrachten het hoofd te bieden. Hoe korter de afstanden, hoe beter we onze retailpartners kunnen bedienen."

Uitbreiding komkommerareaal in Kingsville (Ontario, Canada)

Uitbreiding paprika- en komkommerareaal
Als antwoord op de stijgende vraag naar verse producten die op het Noord-Amerikaanse continent worden geteeld, wil Mucci Farms de teelt van al haar groenten en fruit uitbreiden. Onlangs heeft het bedrijf het aardbeienareaal met 29 hectare vergroot en ook in Californië komt er areaal bij, hier voor meer tomaten- en komkommers om de aanvoer van de westkust tot de oostkust mogelijk te maken.

Momenteel is men bezig met het uitbreiden van het paprika- en komkommerareaal in Canada. "We voegen 5 hectare komkommerteelt toe, waardoor we prioriteit kunnen geven aan de belangrijkste rassen waar de meeste vraag naar is. Twaalf bijkomende hectares paprikateelt in hightech kassen moeten ons toelaten de vraag naar paprika’s bij te houden." De areaaluitbreiding van beide groentesoorten vindt plaats op de hoofdlocatie van het bedrijf in het Canadese Kingsville. 

Paprika's hebben grotere schaal nodig
Wat heeft de expansie binnen het paprikasegment gestimuleerd? "Toen de glastuinbouw in de jaren 60 en 70 vorm begon te krijgen in de regio Leamington/Kingsville, was er een enorme hoeveelheid kennis en expertise voorhanden in het telen van vollegrondstomaten in de regio, waardoor de overgang naar de kasteelt voor de meeste tomatentelers vanzelfsprekend was. Toen Europese technologieën op de markt kwamen, volgden ook komkommers en later paprika's. Omdat paprika’s pas als laatste aan bod kwamen, is er altijd minder paprikateelt geweest, maar daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen naarmate de expertise en populariteit van dit gewas toenam", zegt Bert Mucci, CEO van Mucci Farms (foto rechts).

"Vooral voor kleinschalige telers is het veel efficiënter en winstgevender om in kleinere kassen tomaten of komkommers te telen, omdat er altijd veel vraag is naar specifieke producten zoals tros- en vleestomaten en lange komkommers die exclusief kunnen worden geteeld en afgezet." Paprika's hebben daarentegen een grotere schaal nodig om te voldoen aan de vraag van retailers en consumenten naar meerdere kleuren en variëteiten. "Hier bij Mucci Farms biedt ons vermogen om op grote schaal paprika’s te telen ons een unieke kans om ons aanbod te diversifiëren en te voldoen aan een breed scala aan marktvragen."

Uitbreiding paprikateelt

Voor meer informatie:
Ajit Saxena
Mucci Farms
+1 519 326 8881
asaxena@muccifarms.com
www.muccifarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven