Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

24-27 november, Antalya (Turkije)

Presentatie nieuw irrigatiesysteem op Growtech Eurasia

Een van de problemen die over het algemeen worden ervaren bij irrigatiesystemen op de markt, is dat water en kunstmest niet in de gewenste hoeveelheden naar de wortelzone van de plant kunnen worden gebracht en dat er dus een onevenwichtige kunstmestverdeling optreedt tussen de verschillende irrigatiemomenten. Pride Irrigation Unit, een innovatie van Genfog, is ontworpen om compatibel te zijn met verschillende automatiseringssystemen. "De oplossingen in de Pride Irrigation Unit worden eerst gemengd in de mengtank", vertelt Feza Uludüz. 

Volgende week zal het bedrijf op de Growtech Eurasia, die van 24 tot en met 27 november plaatsvindt in het Turkse Antalya, haar nieuwe installatie presenteren.

Genfog is een bedrijf dat zich voornamelijk richt op moderne kastechnologieën. Het produceert vernevelingssystemen, kweektafels, airconditioningsystemen en circulatieventilatoren in haar fabrieken in Antalya, Turkije. 

Het bedrijf stelt nu haar gloednieuwe irrigatiesysteem voor, die naar eigen zeggen de juiste balans weet te vinden tussen water en meststoffen. Feza: "Het stuurt precies de hoeveelheid water en kunstmest naar de planten en het doet dat op de meest efficiënte en stabiele manier."

Mengtank
In tegenstelling tot standaard irrigatiesystemen worden de oplossingen in de Pride Irrigation Unit eerst gemengd in de mengtank. "Zo worden altijd de exacte verhoudingen en dus de beste resultaten behaald. Je kunt met flowmeters de gebruikte hoeveelheid meststoffen uit de kunstmesttanks volgen en je kunt ook handmatig de doseerstroom regelen. Zo krijg je de meest nauwkeurige meststofmenging."

De hoeveelheid water die naar de druppelaars wordt gestuurd, wordt gecontroleerd door de teler. Het water- en mestmengsel wordt met een stabiele druk naar de kas gestuurd en voedt klepgroepen van verschillende groottes in de Pride Irrigation Unit. De kunstmest wordt in de gewenste hoeveelheid op de gewenste plaats verstrekt en er wordt voor gezorgd dat elke plant tegelijkertijd gelijkmatig wordt bewaterd. De hoeveelheid water die door de druppelaars sijpelt, wordt niet beïnvloed door de veranderingen die kunnen optreden in de waterdruk. Feza: "Op deze manier worden planten niet blootgesteld aan waterstress."

Pride Irrigation Unit bepaalt eerst het zoutgehalte van het water voordat het de machine ingaat en gebruikt de gewenste EC-hoeveelheid gemengd uit omgekeerde osmose en schone drainage. "Op deze manier worden aanzienlijke hoeveelheden kunstmest bespaard en kan het water worden opgevangen, gedesinfecteerd en keer op keer weer in circulatie worden gebracht."

Pride Irrigation Solutions wordt volgende week voorgesteld op de Growtech beurs in Antalya. GenGroup is te vinden op stand 1-D131.

Voor meer informatie:
GenGroup
Feza Uludüz
feza.uluduz@gengroup.com.tr
www.gengroup.com.tr   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven