Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Geen emissie meer in de kas door elektrische teeltwisseling

Tholen - Wat is de trend in de teeltwisseling? Rob van den Berg van Weterings Machinery hoeft niet lang na te denken over het antwoord op deze vraag: “Elektrificeren. Door elektriciteit te gebruiken in plaats van brandstof is er geen emissie in de kas. Voor het gewas dat in dezelfde ruimte staat is die emissie lastig. De planten hebben er last van, wat de ontwikkeling niet ten goede komt. Voor veredelingsbedrijven is het belang van emissieloos ruimen duidelijk. Zij ruimen gefaseerd hun kas.”

De mensen van Weterings Machinery kregen de vraag uit die hoek. Ze houden wel van zo’n uitdaging en togen al snel naar de tekentafel. De eerst elektrische Biochopper is een feit. In De Lier wordt er al mee gewerkt. De E-Biochopper is compact om zich in kleine afdelingen te kunnen bewegen. Het rolt het doek op en versnippert het gewas. De machine wordt op afstand bestuurd.

Het oprollen van het doek en de invoerrollen zijn volledig afgeschermd en beveiligd met sensoren. Het is niet mogelijk om er überhaupt bij te komen. Rob: ”Veiligheid voor alles. We horen te veel ongelukken tijdens de teeltwisseling door onveilig handelen en werken. We willen veilige, efficiënte machines produceren.”

63 of 125 Ampère
Rob: ”De inzet van elektrische teeltwisselingsmachines vraagt om een aanpassing van de elektrische installatie van de kas. Standaard wordt er gebruik gemaakt van 16 of 32 Ampère. De compacte Bio Chopper RZE heeft 63 Ampère nodig. Voor een commerciële productiekas met zwaar gewas, is 125 Ampère nodig.”

Naast de elektrische Bio Chopper heeft Weterings ook diverse elektrische varianten van de reguliere Bio Hopper. De Bio Hopper trekt het gewas uit de kas. Zonder het vervolgens te versnipperen wordt het gewas of substraat afgevoerd.

Naast innoveren heeft Weterings vanaf 2010 hoog ingezet op hun export activiteiten. “De machinelijnen, en dan met name de teeltwisselingsmachines, elektrotrekkers en schaarhoogwerkers, gaan als een olievlek de wereld over via hun dealernetwerk.”

Voor meer informatie:
Weterings Machinery
Oude Hooislag 4
2691 NH ’s-Gravenzande
+31 (0)174 416481
www.weterings.com
sales@weterings.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven