Ali Arslan jr. (Aysa Großhandel Bremen) over de seizoenswisseling

Uitzonderlijk: "Spaanse tomaten momenteel duurder dan Nederlandse"

Momenteel verdwijnen Nederlandse kasgroenten geleidelijk van de markt ten gunste van Spaanse producten. "Momenteel worden de laatste trostomaten, paprika's en komkommers verhandeld. De Spanjaarden hebben de stijging van de gasprijzen voor de Nederlandse kastelers gezien en hun prijzen eveneens naar boven aangepast. Hierdoor zijn Spaanse tomaten nu tijdens de seizoenswisseling bij uitzondering duurder dan Nederlandse tomaten", aldus Ali Arslan jr., eigenaar van het groothandelsbedrijf Aysa uit Bremen.


Nederlandse tomaten bij de stand van de firma Aysa tijdens een groothandelsbezoek van Freshplaza in het jaar 2019

Het bedrijf, dat gevestigd is op de plaatselijke groothandelsmarkt, bedient overwegend internationale supermarkten in de regio Bremen. "Onze clientèle is er overwegend redelijk goed vanaf gekomen", zegt Ali over de aanhoudende coronacrisis. Over het algemeen is het rond deze tijd van het jaar eerder rustig op het terrein van de groothandelsmarkt. "De productafname c.q. het afnamevolume per afzonderlijke afnemer is merkbaar gedaald. In dat opzicht doet corona van zich spreken."


Turkse mini-courgettes arriveren vanwege de aangescherpte grenscontroles vaak met vertraging in Bremen

Naast vruchtgroenten uit buurlanden Nederland en Spanje zijn Turkse importproducten de kerncompetentie van Aysa. Ali: "Het producttransport van Turkije naar Duitsland duurt vanwege aangescherpte grenscontroles momenteel wel wat langer. Aangezien we met een betrouwbare partner werken en onze bestellingen vroegtijdig bij hem plaatsen, is een continue productaanvoer over het algemeen steeds gegarandeerd."


Chilipepers uit Turkije

Turkse granaatappelen
Naast minigroenten en verschillende peperspecialiteiten (bijvoorbeeld Sivri) neemt het bedrijf momenteel ook granaatappelen uit Turkije af. In tegenstelling tot vruchtgroenten worden de granaatappelen volgens Ali eerder tegen relatief lage groothandelsprijzen aangeboden. "In het afgelopen jaar lagen de krattenprijzen op 7-7,50 euro, momenteel schommelt de prijs van Turkse granaatappelen rond de 4 euro per kratje. Dit hangt naar mijn idee samen met het ruime aanbod."

Voor meer informatie:
Ali Arslan jr.
Aysa Großhandel GmbH
Großmarkt Bremen
+31 651 848 489
aysabremen@gmail.com      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven