Expo AgroAlimentaria Guanajuato bijna als vanouds

Van dinsdag 9 tot en met vrijdag 12 november vonden de 26e editie van de Expo AgroAlimentaria Guanajuato en de 18e editie van het jaarlijkse Foro Global Agroalimentario plaats in Mexico. Er kan worden teruggekeken op een zeer succesvolle week met Nederlandse inbreng, zo blikt Agroberichten Buitenland terug in een verslag.

Aan het door het landbouwteam van de Nederlandse ambassade georganiseerde Nederland paviljoen op de Expo nam een tiental Nederlandse bedrijven deel. Ook buiten het paviljoen was nog een aantal Nederlandse bedrijven met een eigen stand aanwezig. In het buiten gedeelte namen onder andere veredelaars Rijk Zwaan en Enza Zaden deel in de demonstratievelden en -kassen. 

Bekijk hier een fotoverslag, samengesteld door onze internationale redactie

Hybride
Beide evenementen hadden een hybride formaat. Bij het Foro Global Agroalimentaria, een evenement dat voornamelijk uit een zeer interessant conferentieprogramma bestaat, was dit zeer goed merkbaar. Volgens de organisatoren waren op bepaalde momenten meer dan 6000 deelnemers online ingelogd. De grote zaal oogde echter zeer leeg.

De Expo AgroAlimentaria Guanajuato trok daarentegen veel bezoekers. Foto's van deze beurs zij te bekijken in een fotoverslag hier. Behalve de toepassing van de nodige COVID-19 voorzorgsmaatregelen, waarbij het continue gebruik van een mondkapje de meest zichtbare maatregel was, leek de Expo erg op de editie van het evenement in 2019. Er was weliswaar een kleine reductie in het aantal stands ingevoerd, maar het aantal deelnemende bedrijven was enorm. De Expo duurde, net als in alle voorgaande edities, 4 dagen, en vooral de tweede en derde beursdag waren er hoge bezoekersaantallen.

Bron: Agroberichten Buitenland / eigen verslaggeving


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven