Rosa Latorre, Difrusol:

"Er zijn nog niet veel Spaanse bedrijven die verse kruiden aanbieden"

Het exportseizoen voor aromatische kruiden is onlangs van start gegaan in de provincie Murcia, het belangrijkste teeltgebied voor dit product in Spanje. Tot eind april zullen er kruiden uit Murcia op de Europese markt te vinden zijn.


Koriander

"Het is een product waarvan de consumptie in de lift zit en dat door weinig bedrijven op de markt wordt gebracht, omdat de korte houdbaarheid toch een uitdaging vormt", zegt Rosa Latorre van de kwaliteitsafdeling van Difrusol. "De vochtigheids- en temperatuurparameters moeten nauwkeurig in de gaten worden gehouden wil je de kruiden vers en in perfecte staat afleveren op de eindbestemming. Deze producten laten echt geen improvisatie toe."


Munt

In de winter verkoopt het Murciaanse bedrijf naast het hele assortiment citrus onder meer groenten als paprika, courgette, aubergine, sla en Chinese kool. "We staan altijd open voor nieuwe producten als klanten daar om vragen. Onze belangrijkste exportmarkten bevinden zich in heel Europa, maar de verzendingen van aromatische kruiden zijn vooral gericht op de Oost-Europese landen."


Dille

"Een jaar geleden zagen we het potentieel van dit soort product in, toen veel van onze klanten in Oost-Europa erom vroegen. Deze landen zijn, naast Midden- en Noord-Europa, traditioneel grote verbruikers van verse aromatische kruiden. In Oost-Europa telen ze ook aromatische kruiden, maar hun oogst eindigt in de herfst met de komst van de kou en de kruiden van het nieuwe seizoen zijn er pas in de lente. Tijdens de koude maanden ligt de markt voor ons open", legt Rosa Latorre uit.

In de zomermaanden daalt de productie in Spanje door de hoge temperaturen, terwijl de weersomstandigheden in Oost-Europa er dit jaar voor hebben gezorgd dat het belang van deze landen aanzienlijk is toegenomen. Nu zijn de prijzen stabieler omdat er veel product beschikbaar is.


Spinazie

Vorig seizoen bracht Difrusol maar één kruid op de markt, maar dit jaar hebben ze het assortiment uitgebreid en halen ze de producten bij meerdere leveranciers. Ook het klantenbestand en de bestemmingsmarkten zijn in aantal toegenomen.


Peterselie

"We leveren nu dille, peterselie, koriander, munt, maar ook snijbiet en spinazie, die we ook als kruiden classificeren. We verpakken de kruiden in piepschuim dozen van twintig bossen, twaalf in het geval van spinazie en snijbiet, met een plastic omhulsel met ons merk erop. We zetten het product af op de groothandelsmarkten in meerdere Europese landen."

Voor meer informatie:
Rosa Latorre
Difrusol S.L.
+34 691415513
calidad@difrusol.com 
www.difrusol.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven