Urban Health Farms opent twee nieuwe R&D-teeltbedrijven

Urban Health Farms heeft twee R&D-teeltbedrijven geopend. De teelt is in Venlo op 1 november 2021 al gestart en start op 1 januari 2022 in Brussel.

Op de eerste Research & Demonstration Farm zal UHF meer dan 20 verschillende gewassen testen onder 4 verschillende teeltomgevingen en nieuwe salademixen ontwikkelen met chef-koks en afnamepartners voor de retail en de horeca. Van daaruit zullen gestage, kleinschalige  bladgroenten, kruiden en microgreensteelten van start gaan.

Deze faciliteit is een samenwerking met Brightbox, een initiatief van Botany, HAS Hogeschool, en Signify en is gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo, die onderzoeksfaciliteiten biedt, evenals toegang tot een keuken en andere specialistische apparatuur, wetenschappers en ondernemers die de impact van voeding op de gezondheid bestuderen.

De tweede R&D Farm zal met de teelt beginnen zodra de Venlose faciliteit op volle capaciteit draait en werkt samen met Urban Harvest, een team van vertical farmdeskundigen. Net als op het Venlose bedrijf zullen de eerste oogsten gericht zijn op bladgroenten, kruiden en kiemgroenten en zal de aardbeienteelt worden getest. Deze demonstratiefaciliteit is gevestigd in Brussel in het Abattoir's Urban Farm project en heeft de capaciteit om meer dan 22.500 planten per maand te telen, gebruikmakend van 9 verschillende teeltlagen.

Het omgebouwde slachthuis is de eerste faciliteit van deze schaal in Europa. Gelegen in het hart van Brussel in het voormalige vleesverpakkingsdistrict bevordert deze voorheen verlaten faciliteit een circulaire economie door gebruik te maken van regenwater voor irrigatie, 12.000 m2 zonnepanelen voor energie en revitaliseert het stedelijke gebieden voor lokaal geteelde producten.

In de aanloop naar de commerciële indoor vertical farms in Nederland en Spanje in 2022, zullen de Research & Demonstration Farms van UHF prioriteit geven aan R&D en co-ontwikkeling met potentiële afnemers, evenals aan het aanbieden van demonstraties, rondleidingen en smaaktesten voor investeerders en klanten.

Met de producten die op de R&D-teeltbedrijven worden geteeld, zal UHF de eerste overeenkomsten met retailers en leveranciers van voedingsdiensten nakomen en eventuele overschotten doneren aan lokale voedselbanken. Beide UHF R&D-teeltbedrijven zullen onder toezicht staan van Joost Verhagen, afgestudeerd aan Wageningen Universiteit en Research als agronoom en operator en zullen gebruik maken van de apparatuur, technologie en kennis van onze partners.

"Onze Demo Farms zijn een uitstekende gelegenheid om klanten en partners de mogelijkheid te bieden te proeven van de verse kwaliteitsproducten die Urban Health Farms gaat produceren," zegt Joost Verhagen, commercieel directeur van UHF.

Bernard Sleijster, Urban Health Farms oprichter en directeur Investor Relations en Business Development is het ermee eens dat de Demo Farms een geweldige kans zijn om de spannende dingen die komen gaan voor Urban Health Farms tentoon te stellen. "Onze beide Demo Farms bieden voordelen en we zijn in staat om zowel klanten als investeerders de mogelijkheid te bieden om te komen kijken hoe efficiënt onze indoor vertical farms werken en tegelijkertijd de opbrengst op een duurzame manier te maximaliseren. De mogelijkheid om het product daadwerkelijk te proeven en uit eerste hand te proeven hoe vers en smaakvol onze producten zijn, kan niet genoeg worden benadrukt."

Voor meer informatie:
Urban Health Farms
info@urbanhealthfarms.com
www.urbanhealthfarms.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven