Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In 2025 zijn alle AH-eigenmerkverpakkingen 100% recyclebaar

“In 2017 hebben we voor het eerst gemeten hoeveel verpakkingsmateriaal we jaarlijks gebruiken. Dat was toen tachtig miljoen kilo”, zegt Anita Scholte op Reimer, hoofd Kwaliteit en Duurzaamheid bij Albert Heijn. “In 2025 willen we dat verlaagd hebben met twintig miljoen kilo. We zijn goed op weg en hebben sindsdien al negen miljoen kilo verpakkingsmateriaal bespaard. Vorig jaar reduceerden we 2,7 miljoen kilo verpakking, waarvan 1,8 miljoen kilo plastic. Die reductie is het gevolg van nieuwe technieken, slimmer verpakken, beter recyclen en hergebruik van verpakkingen stimuleren.”

Tijdens de doorlopende zoektocht naar minder verpakkingsmateriaal heeft Albert Heijn veel geleerd. Scholte op Reimer: “We zijn trots op de stappen die we hebben gezet, maar beseffen dat het niet genoeg is. Zo maken we onze verpakkingen steeds beter recyclebaar. Dat is cruciaal op weg naar een circulaire economie, waarin afval niet bestaat, maar grondstof is voor nieuwe producten. In 2025 zullen alle Albert Heijn eigenmerkverpakkingen daarom uit 100% recyclebaar materiaal bestaan. Daarnaast wordt zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecycled materiaal, zoals het geval is bij het transparante champignonbakje dat we in 2020 hebben geïntroduceerd.”

Opvallend genoeg hebben twee milieugroeperingen een klacht ingediend tegen Ahold Delhaize bij toezichthouder AFM . Ze vinden dat het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn transparanter moet zijn over het gebruik van plastic.

Publicatiedatum: