Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Slateler Ardooie krijgt morgen minister op bezoek

Vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne van de Open Vlaamse Liberalen en Democraten bezoekt op dinsdag 16 november het glastuinbouwbedrijf van Evelien en Bert Depoortere-Vandewaetere in Ardooie. Hij wordt uitgenodigd en ontvangen door Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Met het bedrijfsbezoek aan het glastuinbouwbedrijf van Evelien en Bert in Ardooie krijgt de vice-eersteminister een inkijk in de uitdagingen en de werking van de Vlaamse tuinbouw. Via een rondleiding op dit West-Vlaamse bedrijf zal de vice-eersteminister ondergedompeld worden in de uitdagingen en de problematieken van de sector, zo deelt de Boerenbond in een aankondiging van het beozek.

Bert en zijn echtgenote Evelien baten samen een slabedrijf uit in Ardooie. In de nieuwe serres wordt multicolorsla geteeld op een mobiele gotensysteem. In de oudere serres wordt kropsla in vollegrond geteeld. De sla wordt afgezet via de REO Veiling. Recent investeerden ze in een wkk (warmtekrachtkoppeling) die tegen het einde van dit jaar werkzaam zou moeten zijn.

Bron: Boerenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven