Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slateler Ardooie krijgt morgen minister op bezoek

Vice-eersteminister Vincent Van Quickenborne van de Open Vlaamse Liberalen en Democraten bezoekt op dinsdag 16 november het glastuinbouwbedrijf van Evelien en Bert Depoortere-Vandewaetere in Ardooie. Hij wordt uitgenodigd en ontvangen door Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker.

Met het bedrijfsbezoek aan het glastuinbouwbedrijf van Evelien en Bert in Ardooie krijgt de vice-eersteminister een inkijk in de uitdagingen en de werking van de Vlaamse tuinbouw. Via een rondleiding op dit West-Vlaamse bedrijf zal de vice-eersteminister ondergedompeld worden in de uitdagingen en de problematieken van de sector, zo deelt de Boerenbond in een aankondiging van het beozek.

Bert en zijn echtgenote Evelien baten samen een slabedrijf uit in Ardooie. In de nieuwe serres wordt multicolorsla geteeld op een mobiele gotensysteem. In de oudere serres wordt kropsla in vollegrond geteeld. De sla wordt afgezet via de REO Veiling. Recent investeerden ze in een wkk (warmtekrachtkoppeling) die tegen het einde van dit jaar werkzaam zou moeten zijn.

Bron: Boerenbond

Publicatiedatum: