Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Succesvolle oplevering logistiek systeem en robotica kruidenteler Rocket Farms

De verbouwing en uitbreiding van de bestaande faciliteit van bloemen-, verse kruiden-, en potgroententeler Rocket Farms in Californië is in mei 2021 opgeleverd en draait inmiddels op volle toeren. Met succes bovendien, zo delen Bosman Van Zaal en zusterbedrijf Crea-Tech International, met wie samen het geautomatiseerde teeltsysteem voor de nieuwe kruidenkas werd gerealiseerd.

Bedrijfsklaar teeltsysteem op basis van rolcontainers

Grotere productiecapaciteit met teeltsysteem
Het nieuwe teeltsysteem voor de Rocket Farms kruidenkas bestaat uit ca. 2.000 kweektafels met eb & vloed system, hef- en transportframes en aanslagen, containeraandrijvingen, duw- en trekunits, een handmatig aangedreven transportwagen, twee bovenstapelaars, vier vaste (de)stapelaars, een automatische bakkenwasser, alle benodigde elektrische installaties, en een uitgebreide, complete verwerkingslijn voor het oppotten en verpakken van de kruiden. Met dit turnkey intern transportsysteem is de productie van de kruiden geautomatiseerd van teelt tot verpakking.


De potlijn in actie

Fase 2
Rocket Farms streeft ernaar betere planten te telen met een grotere efficiëntie en wil trots blijven op het vermogen om op innovatieve wijze producten te telen en te verzenden in het hele land. Rocket Farms implementeert een nieuw systeem om water vast te houden en op te vangen om het waterverbruik te maximaliseren, en installeert LED-lampen die een energiebesparing van 48% opleveren. Door hun toewijding aan de gemeenschap en het milieu hebben de telers naar eigen zeggen meer ruimte om werknemers op te leiden en een positieve en verrijkende werkervaring voor iedereen te creëren. Fase 2 voor de uitbreiding wordt momenteel gepland.

Beelden van het installatieproces

Voor meer informatie: 
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.comCrea-Tech International
+31 297 344 344
info@crea-tech.nl

www.crea-tech.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven