Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Spaanse regering bereid te onderhandelen met truckers om Kerststaking te voorkomen

De Spaanse regering is bereid te onderhandelen met vrachtwagenchauffeurs, in de hoop dat een driedaagse staking, waartoe een brancheorganisatie in de aanloop naar Kerstmis heeft opgeroepen, kan worden vermeden.

Verkeersminister Raquel Sanchez: "Ik ben ervan overtuigd dat we door dialoog en overeenstemming deze crisis kunnen overwinnen en de aangekondigde staking kunnen vermijden.

Hoewel ze erkende dat de regering zich bewust was van de problemen waarmee de sector te kampen heeft, waaronder de stijgende brandstofprijzen, zei ze dat sommige kwesties niet onder haar verantwoordelijkheid vallen: "Veel van hun eisen vallen buiten de bevoegdheid van het ministerie, maar hebben te maken met particuliere relaties met bedrijven."

Ondanks haar verzoenende toon benadrukte Sanchez ook de noodzaak om het spoorvervoer te stimuleren, een maatregel die waarschijnlijk niet zo goed zal vallen bij de vervoerders.

Minister van Economie Nadia Calvino zei dat de regering gevoelig is voor de behoeften van de sector, die zij als strategisch essentieel bestempelde, en stelde voor om via onderhandelingen te voorkomen dat er vakbondsacties nodig zijn.

Bron: euronews.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven