LettUs Grow:

"Wij willen het hongergat vullen in de Britse tuinbouw"

"Met name in het Verenigd Koninkrijk kunnen vertical farming en LettUs Grow helpen de opbrengst te maximaliseren op beperkt areaal en onder het veranderende, extreme klimaat. We kunnen helpen een element van stabiliteit in de voedselvoorzieningsketen te brengen," zegt India Langley, communicatieverantwoordelijke bij LettUs Grow.

LettUs Grow is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd agtechbedrijf dat in 2015 werd opgericht en zich richt op het ontwerpen en bouwen van vertical farms. Sinds de oprichting is LettUs Grow doorgegaan met het ontwikkelen van zijn technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd, namelijk zijn Drop & Grow-teeltsysteem en Ostara-softwareplatform.

Een farm-in-een-doos
Het belangrijkste product van LettUs Grow is de Drop & Grow, een 40ft container farm uitgerust met een verticaal hydrocultuursysteem en het Ostara software platform. Volgens de website van het bedrijf kunnen telers kiezen voor Drop & Grow 24 of Drop & Grow 48. Bij de Drop & Grow 24 heeft de container een verticale teeltruimte van ongeveer 24 m2 en een aparte voorbereidingsruimte, waardoor dit model ideaal is voor proef- en onderzoeksprojecten. De Drop & Grow 48 daarentegen biedt de teler 48 m2 teeltruimte door het weglaten van de voorbereidingsruimte. 

Ontwerp- en bouwservice
Hoewel de Drop & Grow het paradepaardje van het bedrijf is, biedt LettUs Grow ook ontwerp- en bouwdiensten aan om zijn hydrocultuursysteem te configureren voor aangepaste instellingen, bestaande ruimtes en unieke eisen. De ontwerp- en bouwservice begint met een evaluatie van de locatie, een haalbaarheidsstudie, gevolgd door faciliteitenplannen, economische modellering en constructie.

LettUs Grow heeft al tal van hydrocultuursystemen op maat ontworpen, waaronder een met de Universiteit van York waar de klant al een container beschikbaar had. LettUs Grow bouwde zijn hydrocultuursysteem gewoon in de bestaande container, die een venster aan de zijkant heeft en verticale hydrocultuur voor iedereen zichtbaar maakt.Drop & Grow 48

LettUs Grow heeft zijn systeem ook aangepast aan kassen en werkt onder andere samen met de Harper Adams University, waaronder La Serra, om verschillende verticale teeltstrategieën in kassen uit te proberen, zoals vermeerdering en volledige groei van gewassen.

"Bij LettUs Grow willen we kijken waar we het meest effectief kunnen zijn. Zo hebben we ons uitgebreid naar de kasruimte, werken we aan vermeerdering en kijken we naar de volledige teeltcyclus," legt India uit.

Uitbreiding van de tuinbouw in het Verenigd Koninkrijk
Ondanks zijn vrij actieve tuinbouwsector importeert het Verenigd Koninkrijk een groot deel van zijn tuinbouwproducten. Dit is vooral het geval tijdens de lentemaanden, het zogenaamde 'hongergat', waarin de beschikbaarheid van lokale producten laag is. Zoals India uitlegt, kan LettUs Grow helpen die kloof te overbruggen om het hele jaar door een aanbod van verse producten te garanderen.

LettUs Grow breidt zijn gewasassortiment voortdurend uit om telers te voorzien van de tools om een verscheidenheid aan gewassen te telen. Het ontwikkelen van het samenspel van deze tools, gewasrecepten genoemd, omvat drie testrondes in het hydrocultuur onderzoekscentrum van LettUs Grow. Deze testen bouwen op elkaar voort en evalueren of het nieuwe gewas 1) succesvol kan worden geteeld vanuit een agronomisch oogpunt, 2) succesvol kan worden geteeld en commercieel levensvatbaar is en 3) commercieel concurrerend kan zijn.

"We willen er zeker van zijn dat onze gewassen sneller groeien dan die van onze concurrenten. Met hydrocultuur kunnen we 50% snellere groei krijgen dan met andere teelttechnieken," zegt India.

Vooruitkijkend naar 2022 is LettUs Grow van plan om door te gaan met het uitbreiden van zijn gewasportfolio, het bouwen van vertical farms en het uitbreiden naar de kasruimte. Het bedrijf zal ook een nieuwe versie van Drop & Grow introduceren.

Voor meer informatie: 
India Langley
LettUs Grow 
india.langley@lettusgrow.co
www.lettusgrow.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven