Prinses Beatrix bij viering 125-jarig bestaan NCB/ZLTO

Prinses Beatrix was woensdagochtend 10 november eregast bij de viering van het 125-jarig bestaan van de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond (NCB), voorloper van de ZLTO. Deze bijeenkomst vond plaats in het Boerenbondsmuseum in Gemert.

Prinses Beatrix woonde een discussie bij over verleden, heden en toekomst van de NCB/ZLTO én over het belang van de agrarische sector. Commissaris van de Koning mevrouw Ida Adema, ZLTO-directeur Kathleen Goense, bisschop van Den Bosch Monseigneur De Korte en voorzitter Roy Meijer van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) gingen hierover met elkaar in gesprek. Dit debat stond onder leiding van publicist en programmamaker Özcan Akyol, tevens gastheer.

De prinses onthulde een herdenkingsboom op het terrein van het Boerenbondsmuseum ter herinnering aan het 125-jarige bestaan van de NCB/ZLTO. Een mooi symbool op de Nationale Boomfeestdag. De Koningslinde is aangeboden door Boomkwekerij M. van den Oever uit Haaren, met zeven generaties de oudste familiekwekerij van Nederland. En al jarenlang lid van NCB/ZLTO.

Vervolgens bezocht de prinses het Boerenbondsmuseum en sprak zij samen met ZLTO-voorzitter Wim Bens, ZLTO-leden en -bestuurders.

’s Middags vond er in theater De Eendracht een symposium plaats over de waarde en toekomst van agrarische sector.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven