Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Fri-el Greenhouse neemt nog eens 20 ha kassen in gebruik

Het Italiaanse Fri-El Greenhouse heeft op 10 november 2021 20 hectare met kassen in gebruik genomen in Ostello (Ferrara). Het areaal besloeg al 10 hectare n tegen 2026 zal het areaal 60 hectare beslaan.

Klik hier om alle foto's van het evenement te bekijken 

Alessio Orlandi en Ernst Gostner

“Fri-El Green House is de eerste in Italië die 365 dagen per jaar Italiaanse tomaten kan leveren vanaf dezelfde teeltplaats, met productiesystemen die een oppervlaktebesparing van 70% en een waterbesparing van 70% garanderen in vergelijking met de traditionele teelt”, zegt directeur Alessio Orlandi. 

“Een deel van de verwarming van de kassen gebeurt via het resterende warme water dat door de aangrenzende biogasinstallaties wordt geproduceerd, waardoor kostbare energie wordt teruggewonnen. De kassen worden belicht met ledlampen, wat noodzakelijk is voor de wintercycli, die een laag energieverbruik garanderen waardoor onnodige verspilling wordt voorkomen.”

Het evenement werd onder andere bijgewoond door Stefano Bonaccini, voorzitter van de regio Emilia-Romagna, Alessio Mammi, landbouwraadslid van de regio Emilia-Romagna en Massimiliano Giansanti, voorzitter van Confagricoltura.

De bouw van kassen die in 2022 in gebruik worden genomen

Met de inhuldiging van de twee nieuwe kassen, Ostellato 3 en
Ostellato 4, groeit het ambitieuze project van de Fri-El Group.

Van het totale nieuwe areaal is al 10 hectare in gebruik en vanaf maart 2022 zal nog eens 10 hectare operationeel zijn. Met deze uitbreiding heeft de onderneming een productiegebied van 31,1 hectare met kassen.

Het knippen van het lint

“Het Europese beleid is gericht op CO2-neutraliteit in 2050 om de impact op het klimaat tot nul te reduceren. Een belangrijke factor daarbij is de overgang naar een circulaire economie. Wij zijn hier met hernieuwbare energie al volop mee bezig. We verminderen onze CO2-emissie. Dit doen we door restmateriaal terug te winnen en opnieuw in de teeltcyclus te brengen, waarbij de principes van circulariteit worden toegepast. Wij zijn pioniers in Italië op dit gebied”, zegt Orlandi. 

De assortiment van H2Orto omvat momenteel tros-, cocktail- en cherrytomaten die gecertificeerd nikkelvrij zijn. De teler zet hier in marketing vol op in. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van geïntegreerde gewasbescherming met nuttige insecten. Het ecosysteem van de kas werkt in een gesloten cyclus, beheerd door ultramoderne software, die het klimaat, de irrigatie en de vochtigheid regelt, door afval te elimineren en alle vitale componenten voor de plant opnieuw te gebruiken. Dit resulteert in tomaten van hoge kwaliteit die 365 dagen per jaar op de markt beschikbaar zijn.

Klik hier om alle foto's van het evenement te bekijken 

Voor meer informatie:
Alessio Orlandi
H2ORTO 
Via delle Serre 1
44020 Ostellato (Ferrara) - Italië
+39 0533 57411
alessio.orlandi@f-gh.it 
www.h2orto.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven