Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ondernemersbijeenkomst PrimA4a is opmaat voor verdere samenwerking

Op dinsdag 2 november vond de derde ondernemersbijeenkomst PrimA4a plaats. Dit keer live bij tulpenkweker Zwettulips in Oude Wetering. De zestien aanwezige ondernemers kregen via een kort filmpje het hele bedrijfsproces - van bol tot bloem – te zien.

Daarna was het woord aan Jeroen Larrivee van Greenport Aalsmeer. Hij vertelde meer over de energie-enquête die onder ruim 100 bedrijven in de Greenport is gehouden.

Voor PrimA4a is er een basislast warmtevraag van maximaal 20 megawatt. Dat is de energiebehoefte van circa 17.000 woningen. Ondernemers hebben zich uitgesproken dat zij graag verder willen onderzoeken hoe zij de verduurzaming van het glastuinbouwgebied en ontwikkeling van aardwarmte in het bijzonder samen verder kunnen gaan oppakken. In december wordt hierover een nieuwe bijeenkomst georganiseerd.


In mei dit jaar werd een CO2-leiding door telers in het tuinbouwgebied in gebruik genomen

Dave Vlaming van Greenport Aalsmeer gaf vervolgens een presentatie over beschikbaarheid van ruimte binnen de Greenport. Na een presentatie van nog een ondernemer, is de middag gesloten met een borrel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven