LetsGrow Livestream: de kas in zonder een voet over de drempel te zetten

LetsGrow.com heeft de Google Glass in hun slimme dashboard geïntegreerd en presenteert hierdoor LetsGrow Livestream. De volgens het bedrijf 'meest innovatieve dataondersteuning tot nu toe'.

Met gebruik van de Google Glass is het vanaf heden mogelijk een kas te betreden zonder een voet over de drempel te zetten. Met de LetsGrow Livestream is men digitaal ‘in control’ en in staat om op afstand een nog beter beeld van het gewas te krijgen. De LetsGrow Livestream is de eerste uit een reeks innovaties die het bedrijf de komende tijd belooft uit te rollen. 


Glenn van der Burg van Porta Nova gebruikt de LetsGrow.com Livestream

Digitale innovatie
In 2020 introduceerde LetsGrow.com het digitaal excursielopen. Hoogwaardige foto’s en video’s uit de kas streamen naar een centraal dashboard op het platform MyLetsGrow. De toevoeging van deze beelden zijn tegenwoordig onmisbaar in vele teeltstrategieën van telers en teeltadviseurs wereldwijd, aldus Ton van Dijk, Global Head of Sales en Operations bij LetsGrow.com.

"De LetsGrow Livestream is een logische volgende stap. Zeker in een tijd waarin het steeds moeilijker is om op elke locatie continue fysiek aanwezig te zijn. Door middel van scherpe beelden en spraakmogelijkheden is het mogelijk om meer in detail het gewas te bekijken. De gebruiker in de kas heeft de handen vrij om goed de gewenste onderdelen van het gewas in beeld te brengen. Daarnaast kan de kijker, middels de spraakmogelijkheden, aangeven waar hij graag nog eens beter naar wil kijken. Deze interactie zorgt ervoor dat de juiste inzichten opgedaan worden en gewenste resultaten bereikt worden."

De LetsGrow.com Livestream brengt volgens Ton vele voordelen met zich mee. Zo krijgt men een gedetailleerd beeld te zien waarmee de juiste informatie voor handen is, communicatie gaat gemakkelijk via spraak, er ontstaat een grotere span of control en het bespaard tijd.  

De volgende stap richting autonoom telen
Met LetsGrow livestream zet LetsGrow.com volgens Ton de volgende stap richting autonoom telen en brengt monitoring en begeleiding op afstand naar een nog hoger niveau. “LetsGrow.com is er om de bedrijfsprocessen en resultaten te optimaliseren voor alle stakeholders zoals investeerders, telers en adviseurs. Tegenwoordig is het bezoeken van een kas niet altijd mogelijk en ook is het betreden van een kas niet zonder risico. Virussen liggen op de loer.

Daarnaast staan kassen over de hele wereld en wordt er veel heen en weer gereisd tussen de diverse locaties. De Google Glass biedt uitkomst in deze situaties en maakt het mogelijk om vaker en laagdrempeliger in contact te komen met elkaar. Daarnaast ziet men de livebeelden, samen met de klimaat en gewas data en eventuele foto’s naast elkaar op een dashboard in het MyLetsGrow platform. Er zijn dus snel en eenvoudig correlaties te bespeuren tussen wat men ziet en wat de data aangeeft. Hiermee kan een teler of teeltadviseur nog beter inspelen op wat er werkelijk gebeurd. Het is echt alsof je over de schouder met elkaar meekijkt. De LetsGrow Livestream is de eerste uit een reeks innovaties die wij de komende tijd gaan uitrollen.”

Voor meer informatie: 
LetsGrow.com
info@letsgrow.com 
www.letsgrow.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven