Meststoffenfabrikant OCP Africa en Syngenta Foundation gaan samenwerken om Nigeriaanse tomatenteelt te stimuleren

OCP Africa, een wereldwijd actief bedrijf op het gebied van de productie en export van fosfaathoudende meststoffen, heeft zijn partnerschap met de Syngenta Foundation for Sustainable Agriculture (SFSA) uitgebreid. Het doel is de tomatenproductie in Nigeria te stimuleren.

De samenwerking moet ook de voedselzekerheid van Nigeria vergroten door de productietechnieken voor tomaten te verbeteren en een levensvatbaar en duurzaam bedrijfsmodel en koppelingen rond de waardeketen te creƫren.

Akintunde Akinwande, hoofd bedrijfsontwikkeling en digitale projecten van OCP Africa, heeft verklaard dat er 20 kassen zijn opgezet in de belangrijkste tomatenteeltgebieden in Jigawa, Kano, Kaduna, Nasarawa en Abuja. Daar zouden meer dan 20.000 tuinders toegang moeten krijgen tot zaadgoed en inputs van hoge kwaliteit, alsmede tot opleidingen in goede teeltpraktijken met betrekking tot moderne technieken, en tot verbindingen met afzetmarkten en verwerkende bedrijven.

Volgens Akinwande zijn de twee organisaties het partnerschap aangegaan om hun capaciteiten en ervaring als hefboom te gebruiken om de uitdagingen aan te pakken die de verbetering en de consistentie van de kwaliteit van de tuinbouwopbrengsten belemmerden de afgelopen twee jaar.

Bron: thisdaylive.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven