Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Status Roemeense glastuinbouw in kaart gebracht

Hoe de Roemeense glastuinbouw ervoor staat? Op die vraag heeft een groep onderzoekers vorige maand geprobeerd antwoord te geven in een studieverslag. Wat blijkt? De afgelopen jaren kromp het areaal glastuinbouw alleen maar, van circa 400 hectare in 2008 ging het nog wel naar ruim 650 hectare maar vervolgens zakte het vanaf 2015 weer in met in 2019 nog een schamele 200 hectare als resultaat. Het is het gevolg van hoge energiekosten en gebrek aan (goede) technologie.

Momenteel wordt getracht de geavanceerde teelt in kassen weer op gang te brengen om in de consumptiebehoeften te voorzien, geven de onderzoekers aan. Voordeel is inmiddels dat moderne technieken, daar waar beschikbaar, per vierkante meter wel een hogere productie opleveren dan in de oude situatie.

Lees het volledige onderzoek op www.researchgate.net.

Elena, Draghici & Ionut-Ovidiu, Jerca & Cimpeanu, Sorin & Teodorescu, Răzvan & Țiu, Jeni & Badulescu, Liliana. (2021). STUDY REGARDING THE EVOLUTION OF HIGH-PERFORMANCE CULTIVATION TECHNOLOGIES IN GREENHOUSES AND HIGHT TUNNELS IN ROMANIA. 65. 429-441. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven