Schaarste aan grondstoffen: wat zijn de gevolgen?

Zoals iedereen merkt, heeft de wereldwijde impact van corona ook effect op de beschikbaarheid van grondstoffen. Dit leidt tot stijgende grondstofprijzen. Bij Smart Packaging Solutions merken ze de gevolgen ook. Johan de Neef geeft een toelichting.

"De grondstoffenmarkt is flink in beweging. Grondstoffen zijn momenteel door een combinatie van verschillende factoren schaars. Door de wereldwijde sluiting is er minder geproduceerd. Tegelijkertijd draait de economie inmiddels weer op volle kracht en is de vraag naar grondstoffen groot."

Vraag versus aanbod
"De papierprijzen zijn verdubbeld. De hoge papierprijs heeft een onmiddellijke impact op de prijs van karton omdat grondstoffen meer dan de helft van de kostprijs uitmaken. De prijs van kartonverpakkingen is substantieel gestegen, want behalve papier is er nog de lijm, de palletten en de transportkosten. De prijsstijgingen worden veroorzaakt omdat de vraag groter is dan het aanbod. Het is onduidelijk hoe de prijzen zich gaan ontwikkelen. Alles hangt af van de evolutie van de energieprijzen. Papierproductie is heel energie-intensief. Afhankelijk van de vraag en het aanbod van energie zullen die prijzen nog stijgen of weer dalen", vertelt Johan.

"Klanten kunnen er in deze omstandigheden op vertrouwen dat wij er alles aan doen om u optimaal te blijven bedienen. We spannen ons tot het uiterste in om lange levertijden en hogere prijzen zoveel mogelijk te beperken en de service en kwaliteit te leveren die men van ons gewend is."

Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
+32 52 26 19 25
johan.de.neef@smartpaso.com 
www.smartpaso.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven