“Ik kan nog steeds een pallet bloemkool verkopen”

Vershal Boontjes breidt uit met Groenmarkt Plantjes

Tholen – De pallets met bloemkool en mango’s vliegen nog altijd over de toonbank bij Vershal Boontjes en extra ruimte voor zijn winkel is een grote wens. Het wordt echter geen AGF, maar een bloemen- en plantenwinkel die Enzo Cassaro in februari 2022 opent: Groenmarkt Plantjes genaamd.

“Het winkelpand dat leegstaat grenst aan de muur van Vershal Boontjes waar ik twee jaar geleden een nieuwe keuken en koelcel heb geïnstalleerd. We kunnen het pand dus niet doortrekken. Dat zou een te grote herinvestering betekenen”, vertelt Enzo. Daarom worden het bloemen en planten die hij daar gaat verkopen in het buurpand. “Het zijn producten die qua dynamiek erg lijken op de AGF en het lijkt me enorm leuk om te doen.”

Vershal Boontjes is redelijk uitontwikkeld. In februari is het twee jaar geleden dat hij de winkel startte en meteen vanaf de start is het een enorm succes. Bij Boontjes draait het ‘ouderwets’ om de verkoop van de producten, op een moderne manier met opmerkelijke acties en veel contact met de klant in de winkel en via social media. “Je hoort telkens dat mensen voor het gemak gaan, maar ik kan nog altijd een pallet bloemkool verkopen en daar een leuke marges op maken”, vertelt Enzo die begin volgend jaar in een boek uit de doeken zal doen hoe je een ton kan verdienen met 45 uur werken per week.

Uitbreiding in AGF op een andere plek ziet Enzo niet zitten. Enzo: “Ik heb vroeger meerdere winkels gehad maar dat zal ik nooit meer doen en ook niemand aanraden. Je moet er zelf bovenop zitten. Uitbreiding aan de rechterkant van mijn zaak waar ik de muur wel zou kunnen doortrekken zou ik wel graag doen, maar dat is niet aan de orde.”


Thumbs up voor Vershal Boontjes en Groenmarkt Plantjes van Enzo Cassaro 

Plantjes stoelt hij op dezelfde aanpak als Boontjes. “Minimaal interieur, maximaal producten. Ik heb er alle vertrouwen in dat het ook een succes gaat worden. Het enige is dat ik bij bloemen en planten nog minder goed kan inschatten wat mensen nodig hebben, maar gezien alle positieve reacties merk ik al dat hier behoefte aan is. Wat me ook verbaasde is dat er veel sollicitanten op de vacature af zijn gekomen. Qua werkgever heeft Vershal Boontjes ook een goed imago.”

Enzo is een echte ondernemer. Toen hij met Vershal Boontjes startte in 2019, vroeg zijn moeder hem al wat hij na 2 jaar zou gaan doen. “Nu heb ik een antwoord”, besluit Enzo.

Voor meer informatie
Enzo Cassaro
Vershal Boontjes
Tunnelweg 52 
Wijchen
+31 (0)6 21 34 51 81
@Vershal Boontjes


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven