Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Teler aangesloten op Rainlevelr met bestaande silo

Persoon Potplanten is aangesloten op Rainlevelr. Het is een project van het Hoogheemraadschap van Delfland waarin telers hun bassin of silo uitlenen om bij zware regenbuien water op te vangen. Zowel bij nieuwe als bestaande silo's en bassins is aansluiting mogelijk. Met een aansluiting van een bestaande silo heeft Persoon Potplanten de primeur.

"Het is een kleine moeite om je steentje bij te dragen aan een droge omgeving én de kosten worden gedekt. Dat zijn twee redenen waarom ik besloot om een Rainlevelr aansluiting te nemen", geeft teler John Persoon aan. "Maar, heel eerlijk, ook eigenbelang speelde hierin mee. Onze silo’s en het bassin van de buurman zitten aan een doodlopend slootje met als gevaar dat je je voeten in periodes van heftige regenval niet drooghoudt."

1 van de 4 silo’s werd bij de teler leeggepompt in deze silo zit nu een Rainlevelr-aansluiting. "In periodes waarin je minder water nodig hebt, zoals bij een teeltwisseling bijvoorbeeld, kun je dit eigenlijk zonder risico doen. Vooraf had een expert natuurlijk wel goed naar onze ruim 10 jaar oude folie gekeken, maar dat bleek geen enkel probleem. Doordat ik met vertrouwde leveranciers werk die de situatie kennen en ook goed begeleid ben door Delfland had ik er vanaf het allereerste moment vertrouwen in. Ik kan het iedereen aanraden."

Gai Vegter houdt zich sinds zijn aanstelling vorig jaar specifiek bezig met de aansluiting van bestaande bassins en silo's. 

Voor meer informatie:
Gai Vegter
Rainlevelr
06 224 749 53
www.rainlevelr.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven