Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Installateurs over aansluiten bestaande silo op Rainlevelr: "Mits goede folie concept prima verder uit te rollen"

In het project Rainlevelr is men er dit jaar in geslaagd een bestaande silo aan te sluiten. In het begin van het project van het Hoogheemraadschap van Delfland, waarin telers hun bassin of silo uitlenen om bij zware regenbuien water op te vangen, was dit nog niet mogelijk. Persoon Potplanten heeft de primeur. Henk Visser van Visser-Van Oosten en Geert van Bergenhenegouwen van Enthoven Techniek blikken terug op de klus.

Vragen stellen
Die laatste werd door Gai Vegter van het Hoogheemraadschap van Delfland benaderd. Gai heeft zich sinds zijn aanstelling vorig jaar specifiek beziggehouden met het vraagstuk van het aansluiten van bestaande bassins en silo's. Geert kreeg de vraag of Enthoven Techniek een van de bestaande silo’s van Persoon Potplanten van een Rainlevelr aansluiting konden voorzien, zonder dat hier sprake was van folie die tegelijkertijd vervangen werd.

"Als techneut stel je jezelf dan een paar vragen: wat voor silo of bassin is het, welk materiaal zit erin, hoe oud is het materiaal, is het veel aan zonlicht blootgesteld, is er een sloot dichtbij om af te voeren of moeten we een lange leiding aanleggen? En heb je de antwoorden helder, dan kun je een gedegen - en in dit geval ook positief - advies geven. Nu buien steeds heftiger worden is elke aansluiting er een. Teeltwisselingen zijn natuurlijk een ideaal moment hiervoor, want dan is de waterbehoefte lager dan in een hete zomer."

Overstortlevelr
Henk van Visser-Van Oosten werd door Geert om advies gevraagd: "Ik heb veel ervaring met montage van silo’s, waardoor ik een aantal jaren geleden besloten heb me bezig te houden met het keuren van silo’s."

Aangezien hij de situatie bij John Persoon kende en de folie nog in prima staat verkeert, had hij over de aansluiting 'geen enkele twijfel.' "We hebben een ‘overstortlevelr’ in de bestaande folie geseald. Met 1 monteur en een kraanmachinist was het in een klein dagje gepiept. Dit concept kun je dus - mits de folie niet voor problemen zorgt - prima verder uitrollen."

Voor meer informatie:
Gai Vegter
Rainlevelr
06 224 749 53
www.rainlevelr.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven