"Samen wereldwijde uitdagingen oplossen"

Op 4 november 2021 heeft Certhon deelgenomen aan de handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en het bezoek aan de SuprimAir kas die zij voor Pure Harvest hebben gebouwd. Deze handelsmissie, waar Koninklijke Hoogheden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima deel van uitmaakten, stond in het teken van duurzame stedelijke ontwikkeling met als doel om samen wereldwijde uitdagingen op te lossen.

Damion Schwarzkachel, Export Manager bij Certhon, vertegenwoordigde de kassenbouwertijdens deze missie door het delen van hun technologieën en kennis over het telen van voedsel, ongeacht uitdagingen zoals het klimaat.

Jaarrond telen
De VAE is de grootste exportbestemming voor Nederlandse goederen in de Golfregio en het partnerschap tussen de Nederlandse overheid en de VAE is al sterk. Tijdens deze handelsmissie zette de Nederlandse regering een extra stap in het positioneren van Nederlandse bedrijven en kennis in het land. "De VAE hebben te maken met schaarste door de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen, snelle bevolkingsgroei en een grote vraag naar energie. De aanhoudende temperatuurstijging draagt bij aan de waterschaarste en droogte van de VAE", legt Schwarzkachel uit. Als gevolg van deze omstandigheden is jaarrond telen een echte uitdaging. "Samen streven we ernaar deze wereldwijde uitdagingen op te lossen."


Damion Schwarzkachel legt aan Hare Majesteit Koningin Máxima uit hoe Pure Harvest in staat is om in de woestijn te telen.

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima bezochten de Certhon SuprimAir kas van Pure Harvest in Nahel, Abu Dhabi. In deze kas kas spelen ventilatie, koeling, irrigatie en geautomatiseerde besturing nauwgezet samen. De kas is in 2018 gebouwd om een ideaal binnenklimaat te creëren voor het jaarrond produceren van verse, gezonde groenten en fruit. "Hierdoor is Pure Harvest in staat om elke dag van het jaar fruit en groenten van hoge kwaliteit te produceren, ondanks het extreme woestijnklimaat", aldus Schwarzkachel.

Handelsrelatie
"Door onze kennis over indoor farming en duurzaam telen te delen, hebben we laten zien dat we een belangrijke speler zijn voor het oplossen van de uitdagingen waar de wereld vandaag de dag voor staat. Tijdens deze handelsmissie hebben we onze langdurige handelsrelatie met de VAE kunnen versterken. En dat is een van de belangrijkste punten als we samen de wereldwijde uitdagingen willen oplossen", aldus Schwarzkachel.

Voor meer informatie:
Certhon
info@certhon.com 
www.certhon.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven