Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Mexicaanse aardbeienteler kiest voor verhoogd teeltsysteem

Berry Hill is een Mexicaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de jaarronde aardbeienteelt. In de afgelopen jaren zijn ze uitgebreid van een kas van 1 ha naar een kas van 6 ha. Om de duurzaamheid, kwaliteit en winstgevendheid van hun teelt te verhogen, besloten ze hun planten in een verhoogd teeltsysteem met goten te telen.

Voor het realiseren van dit ambitieuze plan heeft Berry Hill contact opgenomen met het Spaanse bedrijf New Growing System. "Naast de teeltvoordelen van telen op goten op het gebied van kwaliteit en prestaties, maakt ons oscillerende NGS-systeem het mogelijk om aardbeien op hoogte te telen, waarbij de goten omhoog en omlaag gaan om het oogsten te vergemakkelijken en de ruimte te maximaliseren," laat het team met NGS zien.

"Het NGS-zachtfruitsysteem stelt het team in staat om te telen met een hoge dichtheid van 30 planten/m2, wat resulteert in een hoge opbrengst."

Zodra het bestaande oppervlak is geoptimaliseerd en gestabiliseerd is het doel om het teeltoppervlak te vergroten tot 20 ha.

Voor meer informatie:
New Growing Systems
Paraje El Canadillar, 10 (04640) Pulpi
Almería, Spanje
ngs@ngsystem.com 
www.ngsystem.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven