"Tuinbouwcluster Almería heeft een omzet van meer dan € 5.000 miljoen"

Zonder zaden geen tuinbouw in Almería. De jaaromzet in tuinbouwzaden in de Zuid-Spaanse provincie ligt rond de € 200 miljoen. In volgorde van belangrijkheid gaat het om zaden voor de opkweek van paprika, tomaat, komkommer, onderstammen (voornamelijk voor tomaat en watermeloen), watermeloen, sla, courgette en meloen.

De hoge kwaliteit van het tuinbouwzaad maakt het mogelijk om concurrerende groenten te telen voor de Europese markt. "De grondslag van een goede sla, een goede tomaat of een goede paprika zijn uitstekende zaden en kwaliteitsvolle zaailingen", zegt Aránzazu Martín, territoriaal afgevaardigde van het Andalusische ministerie van Landbouw in de krant Ideal. "Almería is een referentie voor R&D in tuinbouwzaden voor het Middellandse Zeegebied en voor gematigde klimaten over de hele wereld."

De 'hulpindustrie' voor de tuinbouw heeft een omzet van ongeveer
€ 1.500 miljoen en veel van de innovatieve producten van Almería worden geëxporteerd. "In totaal", zo rekent de territoriaal afgevaardigde uit, "draait het tuinbouwcluster van Almería een omzet van meer dan € 5.000 miljoen."

Bron: ideal.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven