Flinke investering voor Britse fabrikant van fruitplukrobots

Een Brits fruit-pluk roboticabedrijf, dat een groeiende vraag heeft gezien als gevolg van tekorten aan arbeidskrachten in de AGF-sector, zal volgende week een investeringsronde van meerdere miljoenen ponden onthullen waarbij vooraanstaande durfkapitaal investeerders betrokken zijn.

Sky News meldt dat Dogtooth Technologies, dat in 2015 werd opgericht door Edward Herbert, Dr Duncan Robertson en Matthew Cook, 7 miljoen Britse pond heeft veiliggesteld in een Serie A-financieringsronde geleid door 24Haymarket, een particulier investeringsnetwerk. Octopus Ventures, LocalGlobe en een fonds onder toezicht van UKRI, het onderzoeksorgaan van de Britse overheid, nemen ook deel aan de ronde.

De nieuwe financiering zal Dogtooth, dat is gevestigd in Cambridgeshire, in staat stellen de productie en inzet van zijn "intelligente fruitplukrobots", die dezelfde functies vervullen als menselijke fruitplukkers, te versnellen.

"Het doel van Dogtooth is om effectiever gebruik te maken van de bestaande arbeidskrachten door de hulpmiddelen te bieden die nodig zijn om werknemers in de tuinbouw effectiever en productiever te laten werken."

Bron: Sky News


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven